Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsme se nastěhovali do nového bytu, jedná se o starší byt, tipuji klasický zděný. Mno a problém nastal, když jsem chtěl navrtat díry pro poličky. Zeď mě pustí jen do cca 1,5 cm - to je taková divná strašně drolivá vrstva ve které drží sotva hřebíček, a pak najednou po 1,5cm vrstva pevná jak šutr nebo beton, navrtat to prostě nejde. Všude nacházím jen srovnání, že třeba panel je daleko horší jak cihla, přitom s tím zkušenosti mám a tohle je o dost tvrdší (zároveň mám i obavu vzít to fakt silou jak jen to jde, vyděsila mě i vize úchylně vedených železných trubek ve zdi ). Máte někdo s tímto prosím zkušenost? O co jde?
Párkrát sem narazil ve zdi na místo, kdy původním řemeslníkům při stavbě zbylo trochu betounu a tak ho namázli na zeď ještě před omítkama (to je těch Vašich drobivých 1,5cm). Zeptám se jen pro úplnost - neberete to prosím nijak ve zlém - používáte na vrtačce příklep? Má ho vrtačka mechanický nebo pneumatický? Vrtáky používáte taky správné? Jestli se nejdná o trubku poznáte podpovrchovým detktorem a pokud jej nemáte tak můžete kousek omítky kolem díry osekat a proste se kouknete co tam je (potom to zamáznete sádrou, pokud devastace není nějak velká :o)
Díky za reakce. Nářadí mám podle mě hodně kvalitní, alespoň do panelu to jde jak do másla a po celá léta tam nebyl jediný problém a to jsme se doma navrtali fakt hodně, ale zkusím popůjčovat i něco víc profi. Jen mi fakt přijde divné, že by právě s cihlou byl takovýhle problém a právě mě napadly jen ty možné trubky s vodou.. no zkusíme a uvidíme
To bude určitě trezor s pokladem
Vylomenou omítku kolem díry zamazávám spárovací hmotou na obklady, stejně tak lepim hmoždinky hlavně v sypacích omítkách. Mám to radši než sádru. Jen to chce nedělat na sucho - rozprašovačem vlhčit (a pod dírou držet ubrousek, jinak voda s radostí vyteče z díry a např. cihla udělá kráááásnou červenou čáru)
podívejte, vrtal jsem doma do panelu, moc to nešlo, přišel odborník s kladivem za pár stovek . . . ale mělo silný příklep a správněj vrták... hnal jsem ho od toho, aby nešel durch zdi běhěm páe sekund. Je to o kvalitě vrtáku a kladiva. Kupte pořádný vrták kladivo zapůjčete a pokusně zkuste někde udělat dn10mm díru hl.10cm. Nevěřím, že to nepůjde. Jsou i vrtáky do železobetonu, tak coby. Když to nejde vrtacím kladivem a máte dojem na ocel použíjte na hl. 1mm - 2mm tedy menší vrták do oceli = metoda pokusu. Kdo ví, co tam nějakej vožrajel zedník zazdil.
doplněno 18.02.11 13:22:.. také jsem zažil poruchu kladiva Bosch... rachotilo to jak u buldozéru a nevyvrtalo ani 1cm díry dn6mm. Prostě porucha.
Tazatel J. Kobližek píše že vrtal do panelu, tak myslím že má dobré nářadí a zkušenosti.
Skuste přiložit ke zdi magnet, pokud se bude lepit tak to je armatůra.
Nebo do vrtu vložte kulatinu a zabouchejte s ní do toho materiálu ve zdi, zda nebude znít kovový zvuk. pokud ano tak to můžou být vodovodní trubky či litinový odpad. Do cihly jde vrtat i obyčejným vrtákem, jedině že by byly cihly ostře pálené, to je jako vrtat do keramiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.