Nejste přihlášen/a.
Bývalý manžel mě má vyplatit z pozemku pod chatou. Chata je v chatové oblasti u Benešova u Prahy, pozemek je 200 m2 a půlka je má. Kolik si mám říct za m2?.Děkuji předem za radu, odpověď.
Pokud to hodláte řešit jiným způsobem, než dohodou, tak si nechte udělat odhad a není co řešit.
doplněno 17.02.11 12:00: Cena stavební parcely jsem koukal okolo 200kč/m2, takže žádný zázrak to nebude
Tak to asi nebyl ten správný Benešov :D Teď jsem našel i cenu přes 2.000kč/m2, jako stavební parcela. Hodně půjde o to, jak chcete býv. manžela oškubat nebo ne. Pokud není možná oboustraná dohoda, doporučuji zaplatit odhad a nebudete si do budoucna moci cokoliv vyčítat.
Cenu stavebního pozemku v dané rekreační oblasti ovlivní mnoho faktorů. Umístění, zasíťování, přístup atd. Nejlepší bude, když si pozvete zatím nezávazně odhadce, který vám stanoví na základě prohlídky předběžnou cenu. Podle toho se zkuste dohodnou s bývalým manželem na solidní částce pro oba. A teprve potom, pokud nebude dohoda možná, tak budete pravděpodobně stejně znalecký posudek potřebovat. Pro informaci se podívejte např. zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.