Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
protože jsem v topení v krbu "začátečník", mám na Vás dotaz. Mám možnost koupit buk, dub, jasan nebo habr za stejnou cenu a nevím co si vybrat. Na netu jsem našel, že největší výhřevnost má habr, dub zase musím mít minimálně 2 roky na dešti, což mi zabírá místo a nevyhovuje (ale třeba mě přesvědčíte). Co byste doporučili?jde mi o praktickou zkušenostz hlediska výhřevnosti a co rychleji schne ... Nemám s tím zkušenost prosím o Váš praktickej názor. Díky všem
dal bych přednost sestupně buk , habr ,dub ,jasan, ono všeobecně jsou lepší stromy listnaté až na pár vyjímek jako je topol různé druhy vrb,no prostě dřeva s řídkou struktůrou
doplněno 16.02.11 18:20:a ještě každé dřevo před spálením by mnělo nejméně ty dva roky vysychat pěkně naštípané v hranici, to poznáte když budete topit dřívím přivezeným z lesa nebo dřevo co stálo rok ve hranici nebo dva, rapidně se zvyšuje výhřevnost a klesá spotřeba dřeva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.