Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi někdo poradit za jakých podmínek můžu vést rozvody plynu v podlaze u novostavby RD? Jak zjistím případný únik plynu? Jaký použít materiál a zda-li musí být uloženo v chráničce? Děkuji
Plynové potrubí nesmí vést v podlaze,zakazuje to norma a nejede přes to vlak.
doplněno 16.02.11 19:26:Omlouvám se došo ke změně normy,podle nového lze vést potrubí podlahou místností-zde je norma-za jakých podmínek toto lze provést.Když jsem já dělal s plynem,bylo to zakázáno.
Norma ČSN EN 1775 stanovuje základní požadavky pro navrhování, stavbu, zkoušení, uvádění do provozu, provoz a údržbu domovních plynovodů. Jsou to plynovody od předávacího místa plynu až k místu napojení spotřebičů.
Technická pravidla vychází z ustanovení normy ČSN EN 1775 a stanovují podrobnější úpravu pro oblast navrhování, stavbu, rekonstrukci, zkoušení, uvádění do provozu, provoz, opravy a údržbu odběrných plynových zařízení včetně spotřebičů na plynná paliva v budovách. Nahrazují TPG 704 01 z 25. 5. 1999; reagují na změny obecně závazných předpisů, českých technických norem a v neposlední řadě na poznatky z používání původních TPG s přihlédnutím k současnému stavu techniky i použití jiných materiálů, než je ocel a měď.
plyn je možné vést v podlaze má to určitá specifika co se týká uložení potrubí,jestliže nemáte příslušné zkoušky tak svépomocí si to neuděláte zhotoví vám to odborná firma a to i s revizí kvůli připojení plynoměru je zbytečné otom psát udělat to mohou jen školení pracovníci
doplněno 16.02.11 17:15:trubky mohou být kovové, měděné,nebo vícevrstvé čili plastové
Nové plastokovové trubky mohou být za určitých podmínek vedeny vnitřkem stavby,
Podle těchto technologických předpisů je provedena instalace odbornou firmou.
. Systém rozvodu plynu ALPEX - GAS je v ČR řádně certifikován pod č. 07 0118V/AO ITC Zlín, respektuje normy ČSN EN 1775 a ČSN ISO 17784-1.
. Podmínky a požadavky na použití rozvodu plynu z vícevrstvých trubek o provozním tlaku do 0,5 MPa stanoví Technické pravidlo - TPG 704 03.
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.