Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes mne navštívil exekutor,a jsem z toho psychicky na dně,důvod je jednoduchý.Přišel,odnesl mi televizní přijimač-lcd,počítač,monitor k počítači,digitální fotoaparát,adt.
Hlavní má otázka však zní:Jak dlouhou dobu může exekutor mé věci zadržovat,a za jakých okolností,a lze tyto okolnosti nějak ovlivnit v můj prospěch?Jde také o to ,že jsem samoživitelka,mám dceru která ještě nemá ukončenou povinnou školní docházku,sama se musím starat o to abych měla na bydlení/nájem/,na ošacení a stravu a mnoho dalších věcí týkajících se výchovy mé dcery.
Exekutor mi sdělil,že mé věci nechají uskladnit,a v případě že svůj dluh zaplatím věci mi budou navráceny ale nevím v jakém termínu toto dodrží,a také si nejsem jista v jakém stavu poté věci obdržím na zpět.Dále pak mám v bytě ještě další věci,které jsou olepeny,a nevím kdy se pro ně dostaví.
Můj dluh činí kolem 200,000kč,samozdřejmně je tato částka za současných podmínek pro mne nedosažitelná,mám ještě nějakou šanci třeba na něco jako je splátkový kalendář nebo něco tomu podobného? Prosím tedy poradte,budu za vašemi radami opravdu potěšěna,a to víc když mi pomohou.Děkuji za pochopení s pozdravem Jindrová.
Dobrý den. Tady je na splátkový kalendář již pozdě. Exekutor Vám nejspíše poví, že splácet jste měla už dávno. Bude se k Vám vracet, dokud bude co zabavovat. ..Řešením by pro Vás mohl být snad jen osobní bankrot. Pokud by Vám bylo oddlužení schváleno, dojde k zastavení exekuce. Zapřemýšlejte nad tím, zda by toto pro Vás nebylo ve Vaší situaci třeba vysvobozením...
Vás nejvíce tíží, že jste bez věcí a děláte si starost, co s nimi bude? Mám obavy, co vůbec bude s vámi oběma dál. Vy jste snad o dluzích nevěděla? Proč jste to neřešila dřív a nechala to dojít až sem? Co může jednoho dne nastat, že se "někdo"bude snažit dostat své peníze zpátky a nakonec prostřednictvím exekutora, to Vám vrásky na čele nedělalo? Ta částka je vysoká, tolik peněz dohromady v krátkém čase asi nedáte, abyste dluh co nejdříve vyrovnala a věci se vám vrátily. Zabavené věci půjdou do dražby a peníze z nich na hrazení dluhu. Na splátkovém kalendáři - v tomto stádiu exekuce - se už těžko domluvíte. Leda, že byste uhradila velkou část dluhu a zbytek splátkami. Jen komunikací přímo s exekutorským úřadem zjistíte, jak a co je možné ve vašem případě. Především však jednejte, řešte to a nic neodkládejte, abyste nepřišla nakonec třeba i o střechu nad hlavou. Doporučuji Vám, přečtěte si stránky Exekutorské komory a hlavně se obraťte se na právníka.
Odkaz - ekcr.cz/...; nebo ekcr.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.