Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení přívodu studené vody

Od: jvn® odpovědí: 5 změna:

poradíte mi někdo co s tím?

Mám udělané nové rozvody PPP trubkami pro studenou vodu. Trubky jsou v celé délce přívodu izolované mirelonem (tubex) a zahozené ve zdi.

Můj problém je, že v koupelně kde je vývod ze zdi pro přívod vody k bojleru se mi rosí ( a kape voda) nerezové koleno a pojišťovací ventil.

Dá se toto rosení nějak odstranit? Díky za nápady a info... *klik*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na studeném nerezovém koleně a pojišťováku se sráží vzdušná vlhkost... ta skápne dolů, vypaří se a obohatí znovu vzduch o vlhkost, ta se srazí a skápne dolů...

tak je tu možnost snížit vlhkost větráním a/nebo zvýšit teplotu v místnosti,

zvýšení teploty studené vody - přívodu do bojleru je asi nereálné...nebo zkusit kvalitně vlhkotěsně zaizolovat i to koleno a pojišťovák, ale to je asi také nereálné...

jvn®
hodnocení

teplota zduchu v koupelně je cca 25stupňů a otevřená ventilačka takže vlastně topím pánubohu do oken :) a při sprchování ještě spíná ventilátor odvětrávání.

Zkusím tedy zaizolovat viditelné kovové části i pojišťovák... a uvidíme

machp*
hodnocení

0x

v koupelně je vlhko a proto se nastudené vodě extrémně sráží voda vemte filcový pasek a tímto omotejte nevypadá to moc hezky v případě že trubky jsou vidět ale voda kapat přestane,nebo pak ještě přesto natáhněte mirelon kvůli estetice

jvn®
hodnocení

a nebude se voda držet ve filcu a časem asi stejně začne kapat i přes filc. Nebo ne?

machp*

né de oto aby se zamezilo proudění vlhkého vzduchu kolem potrubí přes ten filc jse tam nedostane ,musí se zaizlovat všechny viditelné kovopvé části tím filcem jdou zaizolovat i složité tvary to mirelonem jde jen stěží

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]