Nejste přihlášen/a.
poradíte mi někdo co s tím?
Mám udělané nové rozvody PPP trubkami pro studenou vodu. Trubky jsou v celé délce přívodu izolované mirelonem (tubex) a zahozené ve zdi.
Můj problém je, že v koupelně kde je vývod ze zdi pro přívod vody k bojleru se mi rosí ( a kape voda) nerezové koleno a pojišťovací ventil.
Dá se toto rosení nějak odstranit? Díky za nápady a info...
Na studeném nerezovém koleně a pojišťováku se sráží vzdušná vlhkost... ta skápne dolů, vypaří se a obohatí znovu vzduch o vlhkost, ta se srazí a skápne dolů...
tak je tu možnost snížit vlhkost větráním a/nebo zvýšit teplotu v místnosti,
zvýšení teploty studené vody - přívodu do bojleru je asi nereálné...nebo zkusit kvalitně vlhkotěsně zaizolovat i to koleno a pojišťovák, ale to je asi také nereálné...
teplota zduchu v koupelně je cca 25stupňů a otevřená ventilačka takže vlastně topím pánubohu do oken a při sprchování ještě spíná ventilátor odvětrávání.
Zkusím tedy zaizolovat viditelné kovové části i pojišťovák... a uvidíme
v koupelně je vlhko a proto se nastudené vodě extrémně sráží voda vemte filcový pasek a tímto omotejte nevypadá to moc hezky v případě že trubky jsou vidět ale voda kapat přestane,nebo pak ještě přesto natáhněte mirelon kvůli estetice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.