Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění otvoru v obvodové zdi

Od: led* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rád bych požádal o radu se zazděním otvoru ve zdi (rozměry š120x v220cm, tlouštky 45cm, plná cihla). Byl vybourán předešlým majitelem a rád bych jej uvedl do původního stavu. Kdybych zazdíval opět plnou cihlou, asi není co řešit. Co kdybych však chtěl použít cihlu dutou? Porotherm nebo heluz, je to vhodné? Ušetřím tím na rychlosti, na ceně, kvalitě? A jakým způsobem případně zavázat do stávající zdi? Nebo by stačilo jen prostě vyplnit? Uvitám jakoukoliv radu. Děkuji.

Zazdění otvoru v obvodové zdi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud použijete cihlu (třeba) Heluz 44P+D na maltu, ale použijete na slepení pěnu, 4ks vedle sebe a doplníte upravenou cihlou 44K1/2 vyjde Vám 120 cm na šíři. Takto uděláte 9 řádků, klidně i na vazbu, 9x 238 mm = tak Vám vyjde na spáry 58 mm.

Do staré zdi nekotvit, jen pěnou vyplnit.

Porotherm nebo Heluz, jedno jest při tak malém množství. Kvalita stejná. Cena rozdíl pár korun.

Klidně dalších 10 možností...

doplněno 15.02.11 11:27:

Jistěže souhlasím i j Jabrakou, Ytong nařežete pilkou,(ale co se zbytky-odřezky) místo malty použijte pěnu, kulatinu nikam nevrážejete, je to zbytečné. K namáhání nedojde.

Upřesním ještě, pokud je zeď cihlová, tak cihly, pokud je porobetonová, tak porobeton. Rozpínavost matrošů by měla být stejná, proto matroš volte podle ostatního zdiva.

doplněno 15.02.11 21:56:

led, jakákoliv, klidně i levnější. Takže NEMUSÍ být nízkoexpanzní, ale levná. Třeba výprodej 750ml za 50Kč.

des*
hodnocení

2x

Udělal bych to zporothermu,nedávat maltu durch ale použít laťky,aby se netvořily tepelné mosty.Asi po dvou šárech zatlouct do boku špice,tím se to zpevní,šmorce bych po staru nedělal.

jabraka*
hodnocení

2x

Použil bych raději ytong.Méně problémů s mírou,a jak říká Milan,na 1 cm mezeru a po zatvrdnutí malty zapěnit.

JABRAKA

led*
hodnocení

Děkuju Vám mnohokrát,

jsem rád, že je to tak prosté a jednoduché, nebyl jsem ti totiž jistý tou velikostí otvoru, zda není už příliš velký.

Jenom ještě jednu otázečku, jsem lama, tak mě prosím nekamenujte :), ta pěna nízkoexpanzní nebo stačí obyč?

jabraka*

Pěna v tubě,co se s ní zapěňují okna.

JB

led*
hodnocení

Jasně, já jen pro jistotu, abych zbytečně nevyhazoval...

Ještě jednou Vám všem moc děkuji ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]