Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líh na plíseň?

Od: lih odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

potřebovala bych očistit jednu věc, kterou mi bohužel napadla plíseň. Ráda bych ji však zachovala, ale určitě chci co nejmíň chemie, bělidlo/chlor v žádném případě.

Myslíte, že ji můžu očistit lihem? Zničí to plíseň?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Chceš plíseň odstranit a nebo ožrat? *smich*

Pokud není přípustná chemie, lze použít např. - bakterie-a-enzymy.cz/... ...

doplněno 22.11.12 15:46:

Škoda, že neupřesníš, o jaký předmět se jedná - jinak lze čistit/konzervovat bavlněnou tkaninu, jinak dřevěnou sošku, jinak památeční dýni...

;)

lih
hodnocení

Chytrá houba mi v tomto případě nepomůže, děkuji.

Jde mi o malou věc, která bohužel kvůli špatnému uschování chytla plíseň.

jabraka*
hodnocení

0x

Jedině prostředky s chlorem,(Savo)

JABRAKA

gue
hodnocení

0x

Jestli to nemůže zrezavět, tak navrhuju to zasypat na par hodin soli. Sůl spolehlivě zabije všechny organismy, včetně plísně. Já se takto zbavil plísně v koupelně. Prostě jsem ta mista zasypal vrstvou soli a nechal přes noc.

ludak*
hodnocení

0x

Jen nápad.Vysokou teplotou?A nebo nějaké infra záření.Vycházím z toho,že prý někdo už vynalezl obkladačky do koupelen kderé takové záření spustí po zmačknutí tlačítka a koupelna je vydezinfikovaná(od čeho jiného než plísně)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]