Dobrý den, mám vrtanou studnu (hloubka 30 metrů) a chtěl bych v chalupě udělat rozvod vody. Můžete mi poradit, zda stačí mít ponorné tlakové čerpadlo ve vrtu a k tomu tlakovou nádobu a nebo tlakové čerpadlo ve vrtu a tlakovou nádobu s čerpadlem. Děkuji za odpověď.
Ponorná čerpadla mají udanou výtlačnou výšku.Pokud čerpadlo vytlačí vodu z vrtu do tlakové nádoby,v rozvodu vám stačí tlak,který je v té tlakové nádobě,kromě toho je v tlakové nádobě vyrovnávací tlakový vak,který umožňuje rovnoměrný výtlak vody do rozvodu.
Rozhodně šnekový čerpadlo(i když jsou dražší)+tlaková nádoba cca.100L kvůli tomu aby to čerpadlo moc často nemuselo zapínat.Mám něco podobnýho doma 30m studna + 200L darling.Když bude čerpadlo moc často zapínat tak Ti ty rázy můžou ukroutit kabely nebo rouru.Pozor na trubku kterou budeš dávat k čerpadlu v domě potřebuješ aspoň 4 atmosféry takže u čerpadla je už 7 atm.Doporučuju tu černou tvrdou trubku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.