Nejste přihlášen/a.
Pořád přemýšlím, jestli má smysl investovat do termostatické sprchové baterie, nebo jestli si vystačím s běžnou pákovou. S ní celkem spokojeně žiju mnoho let a moc mi nevadí pohnout pákou pro nastavení správné teploty.
Máte termostatickou baterii doma a jste s ní spokojení?
Má smysl...nemá smysl...To je zvláštně položená otázka.
Že se lze spokojeně sprchovat i bez termostatické sprchové baterie je celkem jasné..a jak sám píšete jde Vám to bez problémů léta.
Jsou situace kdy se použití termostatické baterie "vyplatí", pokud Vám kolísá z jakéhokoliv důvodu teplota vody..., nebo kolísá tlak a tím i teplota...nebo např. jste člověk s postižením horních končetin a páka se Vám těžko ovládá..a tudíž by hrozilo opaření.
Pokud podobné problémy nemáte..žijte dál s klasickou pákovkou.
Ono moji termostatickou baterii musím občes regulovat,nevím jestli prakticky, ale pocitově musím občas ubírat či přidávat na teplotě.Baterii mi vnutila stavební firma, a docela bych se bez ní obešel.
Taky zvažuji. Do holé sprchy možná, ale sprchu k vaně asi ne. Nastavit teplotu předpokládám že funguje na oba výtoky. Takže nastavím a když si pohovím ve vaně a potřebuji horkou vodu, tak musím zase rozštelovat. Nebo ke to jinak?
Děkuji za odpověď. Tohle je mi v podstatě jasné, výhody a nedostatky jsem už nastudoval. Jde mi spíš o zkušenost lidí, kteří přešli z běžné baterie na termostatickou. Jestli to byla velká změna, nebo jestli ji vůbec nepozoroval.
Máme plynový průtokový ohřívač se zásobníkem, teplota nastavená na pákové baterii se nijak zvlášť nemění.
Je to krok zpatky.
U pakovky behem chvilky nastavim prutok a teplotu jednim hmatem. Pokud se mi vyrazne nemeni teplota v potrubi, tak uz budu mit nauceny i pohyb, jak nastavit idealne to, co potrebuju.
U termostaticke baterie sice pouhym otocenim zapnu vodu, dokonce i bude uz i mit nastavenou teplotu, ale jelikoz nekdy vyzaduju teplotu vyssi, nekdy nizsi, nekdy se chci otuzovat nebo se schladit, jindy si chci pohovet v teple, obcas ve sprse chci osporchovat i neco jineho nez jenom sebe a na to se taky muze hodit jina teplota...zkratka pri takovyhle prilezitostech uz musim ovladat dve udelatka misto jednoho.
doplněno 14.02.11 15:39:Nehlede na to, ze pokud se ve sprse sprchuje vice lidi (ne nutne najednou) tak kazdy taky muze vyzadovat jinou teplotu vody a pak se s nastavenim teploty vrti kazdy den.
Ve sprchovém koutě máme termostatickou hlavici a jsem s ní nadmíru spokojen. Např. při spláchnutí WC dojde k menšímu výkyvu teploty, ale trvá pouze okamžik a není to nic, co by člověka nějak nadmíru obtěžovalo. Sprcha je napojená na 115l plynový bojler. Pákovka má jednu velkou nevýhodu - když se sprchujete a párkrát si ji zadkem, loktem nebo kdovíčím přenastavíte na vařicí či ledovou tak v tu chvíli oceníte termostatickou hlavici - u té se Vám to nestane (zejména vhodný, když je ve sprcháči víc lidí najednou :o)
Mám také termobaterii na sprchu a jsem nadmíru spokojen. Nemám každý den stejnou teplotou nahřátou vodu, proto bych nemohl pákovou baterii nastavovat podle paměti. Nehledě na to, že jsem měl kohoutkovou baterii a než jsem to našteloval to bylo nervů..
Já doporučuji.
V kupelni mame termostaticke baterie, nic ine by som tam uz nechcel. Spokojnost najvacsia.Casto prespavam po hoteloch, vela krat som pri sprchovani zavadil o pakovu bateriu. No katastrofa, do sprchaca paka nepatri. Ti, co kritizuju termobaterie, zmena nastavenia teploty, ..., nevedia, o com hovoria. Pripomenuli mi Ezopovu bajku, O liske a hrozne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.