Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrávané zateplení RD

Od: leoblahuta odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,jak lze nejlépe zateplit RD - stěna z plné cihly 45 cm, natřená zvenčí Termošildem? Nejlépe odvětrávaným typem zateplení. Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Leo, buď nejlevnější kontaktní polystyrenem, nebo odvětrávaným (co si pod tím představujete?) zateplením vatou, buď skelnou či čedičovou vatou, pak mezera, a krytí fasády...

Toto není odvětrávaná fasáda, i když si to zhotovitel a investor mysleli.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

doplněno 14.02.11 14:16: miromiro,
" oměrně silné byť píšete plná cihla"45 cm plná cihla je slabá stěna se slabým odporem, (okolo 0,5W)
Takže alespoň 15 a více cm, i když 10 je lepší jak nic.
karelkarel

Milane, ukažte ještě pár kousků pro zasmání, já myslel, že se smíchy dorvu, to někdo dlouho myslel a stejně nedomyslel i kdyby to nespadlo:)). Nebo založ vlákno, kde to hodíš a zasmějeme se!

aaaaaaaaaaaaaaaaa

má tam další.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

jen nevím zda je to k smíchu, vždyť často jsou to díla profíků za nemalé peníze.

stany*

Milane, můžete mi říct, kde na tyto fotky chodíte? Některé z nich jsem viděl i v presentaci firmy Weber ( bylo to v sekci jak se to dělat nemá ). V praxi jsem viděl mnohé, ale tady zjišťuju, že své nejnekvalifikovanější lidi budu muset pochválit, jak kvalitně pracují, protože to co jsem viděl na Vašich fotkách je opravdu hodně silné kafě a spiš než k smíchu mi z toho běhal mráz po zádech

stany na různých stavbách, kde se mi chtělo zvracet

některé co mě dodali tazatelé

hodnocení

0x

... máte v tom trochu hockej "odvětrávaný typ zateplení" spíš bych to rozdělil na zateplení plus odvětrávaná fasáda, což je vrstva vaty(izolantu) na fasádě na tom mezera vzduchu a pak odvětraná fasáda na uchycovacích profilech, jak to tu myslim zhruba Milan sám píše. Ty odvětrávané fasády mne příliš nepřesvědčily, protože jsou dosti nákladné a v zásadě příliš dům neizolují. Stěny máte poměrně silné byť píšete plná cihla. TL. izolantu by měla být alespoň 1/2 tl. zdi, ale není to dobré takto (ne)přesně určovat - lépe je nějakým výpočtem.

pomocnikzednika
hodnocení

0x

Vy máte vlhké , neizolované, nepodřezané zdivo?

jabraka*
hodnocení

0x

Mě nejvíc v otázce rozesmálo to:termošididlo - tak jsem to přečetl.A přišlo mi to strašně k smíchu,jak někdo koupí za velké peníze něco,co má tepelně izolovat a pak na to naplácá obyčejný omítkový nátěr.

Jinak musím říci,že má Milan pravdu,ta provětrávaná fasáda nejde řešit jen přikrytím zdi prkýnkama,nebo keramickými či plastovými dílci bez izolační vrstvy.A vyplatí se jen tehdy,když zeď vlhne a tím ztrácí izolace svoje vlastnosti.Pak ji zakryju tím krytem s mezerou a vlhkost se sníží větráním.

Ale když se vrátím k dotazu,nejlépe ji zateplím kontaktní vrstvou polystyren - tloušťku je nutno spočítat - perlinka,lepidlo,probarvená fasáda.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]