Nejste přihlášen/a.
Vážení poradci,
chtěl bych vyměnit klasické přímotopy , za infrapanely , nemáte někdo zkušenosti , ohledně kvality vytápění, úspory el.energie a pořizovacích nákladů? Díky za rady .
Ledečák
Kdysi jsem se o to také zajímal, a myslím že na TZB-info o tom bylo několik diskuzí, že jsem to nakonec vzdal. Uváděné výhody, jako že to nevíří vzduch, jsou podle mě spíš nevýhody. Jakákoliv překážka vytvoří stín, kde je zima. Kdo měl v koupelně klasický infrazářič, tak to zná. Zepředu od infra horko, zezadu zima. Tohle je v podstatě to samý, jen s menší povrchovou teplotou.
když přišla převratná novinka infratopení tak jsem to chtěl vydět v praxi domluvil jsem si schůzku z prodejcem který to navrhoval a prodával už jen to že vmístnosti kde byli vypočítány ztráty 1800w tak on tam navrhnul 800w že je to dostačující.Po návštěvě u něj doma katastrofa takové nepohodlí pocit chladu navíc v momentě kdy jste to vypnuli okamžitě zima. Operoval tím že se uspoří právě na nižším příkonu ale zdravím rozumem když má místnost ztrátu 1800w tak aby tam bylo teplo tak těch 1800w tam musíte dodat. Řekl jse mu že je jeden z těch co si myslí že 100w žárovkou vytopí zeměkouli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.