Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně vyřešit provětranou fasádu

Od: vlada* odpovědí: 2 změna:

koupil jsem stary dům v podkrkonoší*slunce* a zrekonstruoval stěny jsou kolem 60 cm z cihel nepodříznute zvenčí 70 cm hluboko kačírek drenažní trubka a nopovka na základech ,ale kvůli vzlínajíci vlchkosti stěny promrzají.moje řešení je 2x 5 cm izolace isover multimax 30 nebo knauf tp 435 b a nebo orsil fasil položit mezi latě potom kontaktní folii a prkna na svislý latě kvůli mezeře na prkna desku osb 3 pd 12 mm které bych nasponkoval do prken až do lati,na desky penetraci ,lepidlo webertherm technic,perlinku opět penetraci a na závěr silikonovou omítku. byl bych hrozně rád kdyby mně někdo poradi jestli je to správně nebo špatně nemám s tímto skušenosti a nikdo pořadně neporadí protože to nezná

Jak správně vyřešit provětranou fasádu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Se systemem provetravane fasady zkusenosti nemam, ale selsky rozum mi rika, ze prvni co by bylo potreba udelat, je odstranit pricinu a ne resit draze a neucinne nasledek.
Tzn. dodelat vodorovnou hydroizolaci, existuje vice zpusobu. Verte, ze problemy s vlhkosti se provetravanou fasadou nevyresi.
Logicky, co vysycha lepe. Odhalena zed na kterou fici vitr, nebo uzavrena zed za izolaci byt provetravanou. (Ono neni zas tak moc provetravana jak myslite, pokud by vetrala tak jak si predstavujete, neplnila by svoji tepelneizolacni funkci.
Muj nazor je, ze pokud udelate onu provetravanou fasadu bez vodorovne hydroizolace, budete mit v interieru o neco vice teplo, ale o neco vetsi problemy s vlhkosti.

vlada*
hodnocení

tento názor mněl člověk ktery pracuje pro novabrick byl u mně na konzultaci a říkal že jeho skušenosti jsou takové že holý dům přijímá mnoho vlhkosti z okolí a provětrana fasada funguje jako odsávač vlchkosti z domu a pry to funguje velice dobře takže můj selsky rozum říká že může mít pravdu jako izolaci použiju hidrofobilní izolaci ktera nedrží vlchkost ale to určitě nemusím vysvětlovat ,dům neni mokry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]