Nejste přihlášen/a.
Ahoj odborníci,
radši začnu ze široka. Dvoupatrový dům - koupelna v patře - záchod, umyvadlo, vana a v přízemí - záchod + umyvadlo + dřez v kuchyni. V přízemí na záchodě špatně odtéká záchod cca po třetím spláchnutí skoro neodtéká (bez pomoci neodteče vůbec), první dvě spláchnutí/ odtok vody jsou dost pomalé. Záchod v patře i přízemí jsem vyčistil "krtkem" - možná to pomohlo tak o 10 % - možná vůbec, jestli to nebyl jen pocit... Vody v záchodě se zbavím jedině tím, že "zvonem" v záchodě "pumpuju" ale je to horzně na dlouhou, než to odteče. Do záchodu v přízemí jsem do záchodu strčil cca 10 m "péra" a ucpané nebylo nic a nepomohlo to (delší péro jsem neměl)
V patře v koupelně všechno odtéká úplně normálně.
Co je divné:
1) když u umyvadla v přízemí na záchodě odpojím sifon od trubky ve zdi, tak záchod odtéká úplně nádherně¨... (asi jako, že si přisaje vzduch?) Odvětrání kanalizačního potrubí je normálně střechou, nic není ucpané
2) když v patře vypouštím vanu, záchod dole jakoby problublává (ale jen někdy) a stoupne hladina vody v záchodě. Není to ale vždy.
Pročistil bych krtkem i umyvadla, ale mám strach, aby to vydržely flexi trubky, které slouží jako sifony. Jde to? Můžu krtkem čistit i vanu?
Díky všem za rady
Jak píše "des" přidělat přivzdušnovací zvon. Osobně bych spíše volil proštouchnou celou páteřní větev od střechy kde je nasáván vzduch, až po čistící kus v nejnižším místě. To co popisujete znamená, že přivzdušnování ze střechy je prostě někde ucpané, nebo je páteř prostě špatně sestavena a někde se tvoří sivon už na potrubí.
doplněno 12.02.11 18:56:ne sivon... ale sifon
Vadou spíše bude velikost exkrementů,které se vám někde příčí.Nápravu bych viděl ve změně stravovacích návyků, či v mělnění před spláchnutím.Dobrou volbou je i též spláchnutí obou WC najednou,s pomocí dalšího člena rodiny.Též to tak provádíme, po ukončení potřeby vystřelím ze startovací pistole a manželka na tento signál o patro výše též spláchne.
Díky moc za radu s tím přisávacím ventilem, řešení by to asi bylo, jen se musím v obchodě podívat, jak je to velké, protože mám pod umyvadlem porcelanovy kryt sifonu a nejsem si jistej, že se mi to tam vejde .-( i kdybych dal kryt sifonu pryč, tak zas mám trubku ve zdi docela vysoko... uvidím, podívám se v obchodě... díky, díky
Přivzdušňovací hlavice typu HL904T DN40 se Vám mezi sifon a stěnu pod polosloup zcela určitrě bezproblémů vejde, žádný rozměr se Vám tím nezvětší..vše rozměrově zůstane tak jak je to teď.
Tyto malé ventily (konkrétně tedy HL904T) mají ale poměrně malou kapacitu přivzdušnění..konkrétně 5,5 l/s.
Je otázka zda to bude stačit.
Osobně se mi totiž nezdá, že jste nenašel závadu někde jinde. Pokud máte standadně provedenu instalaci šikmého připojovacího potrubí i svislého odpadního potrubí včetně odvětrání nad střechu objektu, pak by instalace přivzdušňovací hlavice neměla být vůbec potřebná. Osobně se mi zdá, že "pes" může být zakopaný ještě někde jinde.
Ovšem bez zcela konkrétních znalostí o Vaší instalaci, včetně délek potrubí, spádů, dimenzí a topologii rozvodů mohu jen hádat.
doplněno 13.02.11 08:45:Pozor na prospekt firmy Durgo, co sem vložil "des".
Jsou tam uvedeny některé věci, které jsou přímo v rozporu s ČSN75 67 60!
Jde o přicpané potrubí,přisávání pomůže,ale problém nevyřeší.Odpad horního WC zapěňte montážní pěnou.Ze spodního wc vyberte vodu a do odpadu nasypte 10xodbarvovač duha a 10tablet peroxidu vodíku.Na to vše vylijte jeden kýbl vařící vody.A nyní nejdůležitější, máte asi dvě vteřiny na ucpání tohoto WC.Nejlépe pytlem písku,na který si ještě dopručuji sednout.Problém bude odstraněn, čištění doporučuji preventivně 1x ročně.
pro toilet: proč mu radíš takovýhle nesmysly! myslím si, že stojí za to poradit (když víte), co s tím, dřív než na to půjde přes nějakou firmu a zaplatí za to velký tisíce. Jestli žádné řešení nemáte a chcete psát nesmysly, tak s tím jděte jinam. a jestli si myslíš že jsi vtipnej, tak jdi za klukama do hospody, tam se tomu někdo po 10 pivech možná bude smát, chytráčku...
díky, všem, uzavírám tuto diskusi... nápad s přivzdušňovacím ventilem vyzkouším, ale je mi divné, že to 3 roky fungovalo. Asi je to někde přiucpaný, ale na rady tipu zapěň záchod a nebo dej do záchodu pytel písku nemám náladu a jsou rizikovější než si pozvat firmu, která chce za kompletní propláchnutí 4 tisíce. Fajn večer a díky
Měl jsem kdysi podobný problém. Příčina byla zvláštní, poměrně křivé (a zakapsované) odvětrávací potrubí se ucpávalo nahoře vodou, která se v mrazech srážela z par z kanalizace. Odvětrání z trubek HT jsem musel trochu naklonit, aby kondenzující voda mohla stékat dolů. A jestli po odpojení nějakého sifonu začnou odpady fungovat, je to jasně potřeba přivzdušnit.
Čištění potrubí hydroxidem sodným (Krtek) je vhodné u sifonů, ale u WC je to zbytečné a nerozum. Jestli je ucpaná trubka 110 mm, tak s ní žádná chemie nehne, to se musí zprůchodnit mechanicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.