Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiří Wisz, W.REALITY

Od: stanous* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

chci se prosím zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s touto realitní kanceláří z Brna. Nenašel jsem ji ani v obchodním rejstříku a jejich vystupování mi přijde neseriózní.

Děkuji za odpověď, Standa.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ann*
hodnocení

0x

Zdravím, skrz tuto RK máme koupený před rokem RD, již od počátku jsem neměla z jednání valně dobrý pocit, ale podmínky (námi chtěný RD měli v nabídce jen oni, brali si nakřesťanskou provizi, ...) jsme překously a akceptovali, jinak by jsme dům nezískali. Problém vznikl ve chvíli, kdy jsme měli problém s dlouhým vyřizování úvěru na koupi, už nám málem hrozilo (ikdyž jsem si byla jista, že se nám to podaří financovat), že schlamstnou zálohu a dům nebude. Zálohu chtěli vysokou, ale řekli jsme jim, že tolik nemáme a spokojili se s poloviční než požadovali. Vše se ale nakonec dotáhlo do zdárného konce, ale doufám, že se těmito lidmi již nebudu muset potkat. Ještě bych doporučila, jestli budete něco přes ně kupovat, trvejte na tom, aby v kupní smlouvě byli uvedeny i sankce pro ně v případě, že něco z jakéhokoliv důvodu dle smouvy nedodrží a také, že prodávající uhradí daň s prodeje! (tento dodatek nám nakonec paní podepsala a doložila doklad o zaplacení :) S bývalou majitelkou objektu jsem v kontaktu a divila jsem se o kolik ji ještě "zkrátili" výdělek z prodeje (ikdyž nemovitost nabízeli k prodeji víc jak rok a něco stojí inzerce a neustálé ježdění na prohlídky cca 20 km od Brna - jejich "marže" je téměř na udání na komoru RK)

stanous*
hodnocení

Děkuji, za info.

No já jsem na straně prodávajícího a abych řekl pravdu vůbec z p. Horváta nemám dobrý pocit, přijde mi, že pořád jen lže a vymýšlí nesmysli. Už jsem měl asi tak 5 100% kupců jak tvrdil on, a vždy nic, takže nevím nevím. Bohužel jsem s ním podepsal smlouvu o exklusivitě( na základě jeho příslibu jistého kupce), takže máme teď nějaký čas smůlu a nemůžem nabízet přes jinou RK.

Také již zvažuji stížnost na komoru.

ann*

Tak snad Vám to dobře dopadne! S panem Horvátem jsem měla taky tu čest :) nám ale nic nenalhávali, jen se třásli na peníze! Tak hlavně se od nich nenechtě příliš obrat! hodně zdaru *modla*

doplněno 11.02.11 11:36:

Já osobně bych se žádnou RK nepodepisovala exkluzivitu! přijde mi to v dnešní době na hlavu - má to pro Vás nějaké pozitiva? Oni se snaží, dle mého, mít všechny nemovitosti exluzivně, tak aby případný kupec nemohl koupit od jiného a nebo přímo od majitele!

stanous*
hodnocení

Jj, vím, byla to hloupost, ale teď už to musíme přečkat :(. Už bych to nikdy neudělal.

nina*
hodnocení

0x

Přes tuto kancelář jsem prodávala rodinný dům a moje zkušenosti byly ty nejlepší. Obešla jsem si více RK a nakonec jsem zakázku dala této kanceláři. Mohu jen doporučit. Myslím si, že v každé RK se najde někdo, kdo nám nebude sympatický.

ann*

Ale to není o sympatický/nesympatický, ale o stylu jednání a nastolených podmínkách!

slezakvladimir
hodnocení

0x

Ano, možná máte pravdu, není to až tak zcela o sympatiích,ale já a mažel jsme problém neměli, oba pánové byli velice ochotní,nedělalo problém s prohlídkou o víkendech.Myslím si tedy, že je to hodně individuální, samozřejmě, že jse vždy najde někdo komu něco vyhovovat nebude. My jsme spokojení byli už od začátku.

ann*

Ještě aby nebyli, za ty peníze, co na tom trhnou, ale každý si můžeme vybrat "ano či ne" ;)

slezakvladimir
hodnocení

0x

Ano či Ne. Pravda. Nikdo snad nikoho násilím nenutí jakoukoliv smlouvu podepsat. Každý má vlastní hlavu, a určitě je možné takovýmhle problémum předejí za včas. Spokojení jsme byli a jsme.

hrcprc
hodnocení

0x

Dobry den.

Z pozice kupujiciho muzu potvrdit, ze jednani w-reality na me pusobilo nekorektne.

Jak tady uz zaznelo, po prachach panové jdou jak slepica po flusu, ale sluzby se omezily na prohlidku a amaterskou smlouvu. Nejprve na mne vymamili nehoraznou zalohu s prislibem okamziteho prodeje a nakonec se po prutazich ukazalo, ze prodavajici s prodejem vubec nesouhlasil. Navic jednani s asocialnim panem Horvatem bylo pokazde utrpeni. Potvrzuje se mi, ze kdo vydelava penize rychle, je prinejmensim podezrely.

Rada: vyzadejte si kontakt s prodavajicim a veskere penize skladejte u advokata.

mac*
hodnocení

0x

Rozhodně nedoporučuji si s touto realitkou nic začínat, jsou to normální podvodníci, předchozí komentář dokazuje to že lákají z prodávajících rezervační smlouvy se záminkou fiktivního klienta kterého si dokonce přivezou na prohlídku, pak to dopadá tak že prodávající ani nemá chuť po určité době opakovaných lží s nimi cokoliv řešit, chování pana Horvátha je neseriozní až nehorázné osobně mě urážel když viděl že už se na mě nepřiživí. S tím nejlepším úmyslem všem radím rozhodně se jim vyhnout.

nina*

Vše je věcí názorů. Původně jsem nechtěl při prodeji mých pozemků využít služeb realitních kanceláří. Nechal jsem se přesvědčit až po velmi kladném doporučení mých známých. Oceňuji profesionální a osobní přístup rychlost a komplexnost služeb. Rád budu doporučovat svým známým

andela*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Nejnovější informace o RK. Vůbec nic se nezměnilo, Chování je pořád dost katastrofální, a divím se, že pan majitel si nechává takhle poškodit svoje jméno. Mám osobní zkušenost a stačilo to. Rada: Nepodepisujte žádné předkupní smlouvy, jelikož fiktivní kupující je nastrčený od nich a po sléze odstoupí od smlouvy. Jenže mu nehrozí žádné sankce a vám 5% z prodávající ceny pokud budete chtít vypovědět smlouvu, a navíc mají smlouvu, že s tou nemovitostí nemůžete nic dělat bez jejich vědomí.Až budete mít peníze u notáře, potom podepisujte smlouvy. To co je tam napsáno kladného na tuto RK, tak to si tam píší samy, aby si opravili skóre.

ala*
hodnocení

0x

Také spolupráci s touto RK naprosto nedoporučuji, naše zkušenost je negativní. Pokud budete z nějakého důvedu nuceni s nimi jednat, rozhodně si vše nechejte prověřit svým právníkem, protože postupy a požadavky, které uplatňují, nejsou v pořádku.

nikdyvic
hodnocení

0x

Tuto realitní kancelář nedoporučuji. Neseriozní jednání, neschopnost poskytnout jiné než základní informace. Přístup hraničí s arogancí a lajdáctvím.

realitka
hodnocení

0x

No jo, pan Wisz, známá firma i mezi realiťáky :) Bohužel jeden z těch, kteří kazí jméno těm slušným. Měli jsme s nimi co do činění při prodeji bytu, jejich chování nás šokovalo všechny, radši jsme ze spolupráce vycouvali. Nestálo to za poškození pracně budovaného dobrého jména.

karlossso*
hodnocení

0x

Dobrý den,

právě jsem chtěl koupit dům,o notáři nechtěli ani slyšet,zálohu nehoráznou,tak jsem si pana majitele nechal přes známe prověřit a ejhle-exekuční příkaz,takže majitelé neprodávejte a kupující jen přes notáře,ale to pán nemůže,protože by mu to hned zabavili...

jiriwisz
hodnocení

0x

Zasádně jsem pro to aby tato realitka konečně se dostala před soud jsou to vyděrači a lákají z lidí peníze .Dejte si na ně pozor! nemám za co děkovat za špatné jednámí se neděkuje

miluserohrerova

DOBRY VECER.NYNI CHCEME KUPOVAT RD PRES TUTO REALITKU,ALE JAK CTU TAK JSOU TO NEJAKY PODVODNICI.RD CO CHCEME KOUPIT PRODAVAJI ZA 750000KC,ALE PO NAS CHTEJI MIMO ZAZNAM 850000KC.TAKZE ASI LEVARNA.DEKUJI ZA TY RADY TADY.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]