Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deska na umakartovém jádru

Od: jardal* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Chtěl bych opalubkovat (zvenku) panelákový umakartový jádro. Chtěl jsem se zeptat - na tý umakartový stěně je u stropu takovej překlad (deska mezi dvěma kovovejma profilama). Nevíte jak se to z tý stěny sundá? Žádný vruty jsem nenašel. Chtěl bych to odstranit, abych to měl rovný a navíc ten překlad moc pevnej neni. Díky za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ta deska je tam jenom zasazena dole drží v liště a nahoře ten uhelník má cca 5cm ale tadeska má přesah tak 1,5-2,5cm pod něj a vyndavá se tak že dlaněmi do ní udeříš a při dopadu rukou na desku zároveň tlačíš nahoru to opakuješ několikáte až ti deska vyjede mimo spodní lištu. Nejdříve si ale odmontuj ty rohové zakončovací .Akdyž se podíváš jakoby na profil nebo řez této sestavy z toho rohu tak to pochopíš . Ta vrchní lišta na stropě má zevnitř přítlačné plechy.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

No, jestli tmyslíš to ze strany kuchyně (to bylo tak u mě), tak já to měl ze sololitu a bylo to přihřebíčkovaný. Normálně odloupnout a oni ty hřebíčky povylezou. Za tím je prostor nad jádrem, je tam pěknej bordel. Jo, a ten sololit jsem měl jen na laťovám rámu.

jardal*
hodnocení

Díky moc. Nechtěl jsem do toho moc bušit,když to neznám. O víkendu zkusim a snad budu mít stejnej princip - vysazení, nebo ty hřebíčky. Díky moc.

jabraka*
hodnocení

0x

Když odšroubuješ ty hliníkové lišty,tak uvidíš hřebíčky.zapáčíš pod ten sololit a všechno se vyloupne.Ovšem nahoře na stropě zůstane prkno.To ale můžeš pro palubky použít.Já ale osobně bych ty palubky přilepil silikonem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]