Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás, mám na chalupě plynový kotel Protherm 24 kW turbo s průtokovým ohříváním TUV. Teplotu ohřevu vody mám na kotli nastavenu na maximum. Kotel je cca 6m od sprchy a 10m od kuchyňského dřezu. Pokud ale chci, aby třeba z té sprchy tekla voda, ve které by se dalo sprchovat (aspoň 40 st.), musí voda téct jen čůrkem, jinak se dostatečně neohřeje. Nevíte, jestli je to normální, nebo jestli je něco špatně? Dal by se k tomu nějak šikovně připojit třeba nějaký menší elektrický boiler? Díky moc za odpovědi - Dan
určitě to normální není ,jak je kotel starý? je to stav od začátku neb poslední dobou? boiler by šel také napojit ale jeto zbytečné když máte kotel
Kotel je starý 8 let, ale tento stav trvá od začátku. Ještě doplním, že když teče voda normálním proudem, neohřeje se, a když teče jen "čůrkem", sice se ohřeje, ale kotel pořád spíná a vypíná. Asi to bude opravdu na toho technika. Díky
No nezlobte se na mne...ale to jste vydržel 8 let se na to dívat...sprchovat se ve studené vodě...a nic s tím nedělal?
Notabene když byl kotel v záruce..a dalo se to reklamovat?
Tak tomu nerozumím...
Čest otužování...je to zdravé...a ušetříte za plyn.
Otužování je sice zdravé, ale já mám radši teplo. Chalupu užívám teprve od podzimu, informace mám od minulého majitele. S technikem počkám, až přejde zima a nebudu muset kotlem temperovat a přitápět. Díky
Dane,
pokud je tento stav od úplného začátku, měl jste raklamovat, ale domnívám se, ře se stav pomalu zhoršoval. To se u průtokového ohřívače stává, že výměník "zarostě"a neohřeje vodu. Opravář přijede, nabídne za 600-800Kč výplach výměníku, nebo za 4-5 tisíc výměnu.
Tak nějak jsme to měl já u jiného kotle-průtokáče. Vše jsem odmítl a výměnik specielní technikou vyplách sám. Voda opět teče teplá i na sprchování.
a další...
Milane co jsi použil na odstranění vápených usazenin ocet? to by mohl být také jeden z problémů zarostlý výměník. Dám ti bod
Milane mám stejný kotel jako vy, chtěl jsem se zeptat, jakou kyselinu jste na to použil. Vím, že na to jsou chemické prostředky alfa, někde jsem se dočetl, že pomohla kyselina citrónová. Na vodní kámen je účinná i kyselina solná, ale zase není vhodná na kovy. Taky by mě zajímala ta technika, žádné čerpadélko po ruce nemám a známý to čistí výměnným způsobem, ale chce za to 1000kč...
Asi mě nebudete věřit, ale fakt jsem to zkusil na radu šikovného kámoše a funguje to.
Fixinela. Propojil jsem dva vývody mezi s sebou, třetí jsem udělal přepad do nádobky. Z té nádobky jsem čerpal fixinelu čerpadýlkem ze staré škodovky na ostřikovače. Různě dlouho jsem nechával běžet čerpadýlko 2-5 minut a vždy nechal asi 20 minut odpočívat a působit chemii. Občas jsem přicpáním odtoku zvýšil tlak v okruhu.
Předtím jsem to zkoušel octem, ale bohužel nevedlo se. Kdo to zkusí a pomůže mu to, tak prosím o zaslání řízkové pochoutky, jako odměnu za ušetřené penízky na výměnu opravu.
fixinela,
a za způsob opravy chci řízkovou pochoutku.
To je vepřový řízek z libové kotlety, zvrchu obalený kuřecím řízkem a dole krutím řízkem. Bez strouhánky, páč pečivo nemusím.
Tak to zkusím někde sehnat nějaké čerpadýlko a vyzkouším to taky. Někde jsem viděl čerpadlo na vrtačku, ale už nevím kde. Ocet jsem zkoušel taky, ale nepomohlo to. Nejlepší účinek má kyselina solná, jenže leptá kovy. Nechal jsem ji působit max dvě sekundy a fakt toho hodně vyletělo, dál jsem už nezkoušel a kyselinu jsem použil do wc.
Tak až seženu nějaké čerpadélko, vyzkouším a dám vědět. Řízky kuřecí nebo vepřové
Pod pojmem řízková pochoutka si vždy představím kus masa
Jasně, na chleba se špatně dělá
dnes jsem se díval na tu fixinelu, měli tu samou za 45kč a pak ještě 750ml za 33, ale to byl nějaký wc gel, možná je řidší a není tak účinná. Takže vyzkouším tu vaši ověřenou. Ještě nějaký pohon...
Já bych to řešil montáží nepřímotopného bojleru protherm protože průtokáč na sprchu to není úplně ideální.
I s montáží pořídíte do 10.000 akoupelnyatopeni.cz/...
chroustíku to nepude neb kotel je průtočný a neumí komunikovat s nepřímotopným zásobníkem , v kotli schází trojcestný ventil který je řízen příslušnou elektronikou
tak to jo ,já myslel že má něco na způsob PROTHERM Panther 25 KTV ale i tak by se dal prostě připojit klasicky do top.systému a to bych dal třeba i nějakej levnější kombin. třeba dražický ty jsou (dle mne nejlepší) a měl by možnost i ohřevu elektrikou.Ale určitě nejjednodušší bude opravit ten výměník jak raděj chlapy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.