Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zneprůhlednit okno?

Od: jodaps* odpovědí: 10 změna:
Potřebuji zneprůhlednit horní tabuli okna (čiré sklo) tak, aby propouštělo světlo.
Zatím mně jen napadá použít sprej"Ledové květy", nebo nějakou fólii - no počkám si na vaše rady...
Ideální by asi bylo přesklení ale to dělat nechci. Předem díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Osobne bych sel do tech ledovejch kvetu.
Je to rychly, jednoduchy a ucelny.

hodnocení

1x
odpověděl jste si vlastně sám, jako ideální se mi jeví fólie např. delta-plzen.cz/...

jabraka*
hodnocení

1x

Doporučuji konkrétně folie DC-FIX typ GLASS,vzor bezbarvý splinter,grace,antverpen,nebo barevné-tord,barock.

JABRAKA

hodnocení

1x
Stačí mít za oknem záclonu - nebudete-li svítit, nebude na vás nikdo vidět... Lze také použít celkem laciné cesty použití matné samolepící tapety, ale ta vám bude bránit ve výhledu ven stejně jako ledové květy. K čemu toto opatření vlastně potřebujete?
jodaps*
hodnocení

Strejcu, hehe, záclonu mám a dokonce i žaluzii - na hlavním otevíratelném dílu okna.
Horním dílem okna je však vidět do bytu shora z podkroví přilehlého rohového domu (žaluzii sem dávat nechci).
Jinak vám pánové děkuji za rady a tipy. Avšak ty fólie asi taky nejsou tak docela jednoduchá záležitost, viz: ketry.net/...
Taky jsem se zběžně díval na průsvitné barvy na sklo (umělcké potřeby)...
No, to už asi trochu přeháním...tak jo, zatím.

tesyk*
hodnocení

1x
Dříve, než přišla doba plastů, se okna matnila leptáním, nebo broušením. Leptání v parách kyseliny fluorovodíkové necháme stranou, ale broušení je technologie použitelná. Stačí k tomu volné brusivo s vodou a nějaký kousek jiného skla. Potom už jenom krouživými pohyby po sobě se sklo zmatní.

lojza*
hodnocení

0x
Tak si myslím že to co je pod delta-plzen tazatel asi nemyslel.Já bych to doma na okně určitě nechtěl.To se hodí spíš do kanceláří. Nekde tady byl odkaz na stmavovací folie proti slunci,ty by se asi hodily líp.

lojza*
hodnocení

0x
Já bych to chtěl proto abych ráno když začne svítit sluníčko nemusel zatahovat závěsy,protože žaluzie nemám.Proto jsem taky psal o těch fóliích.

krei
hodnocení

0x

Použij některou z privátních fólií. Já mám bílou matovou perleť a jsem spokojen. Světla je dost, chytá i UV záření a vypadá pěkně.Popis a funkce fólií najdeš papř. na linku: delta-plzen.cz/...

jodaps*
Mno, nejlacinější fóle = 560kč/1m2 (bez DPH). To mě připadá trochu ujetý...
Zatím otálím, nemám nic, ale jak se nas... tak tam fakt dám ty ledové květy.
Tak jo, nazdar bazar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]