Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zneprůhlednit horní tabuli okna (čiré sklo) tak, aby propouštělo světlo.
Zatím mně jen napadá použít sprej"Ledové květy", nebo nějakou fólii - no počkám si na vaše rady...
Ideální by asi bylo přesklení ale to dělat nechci. Předem díky.
Zatím mně jen napadá použít sprej"Ledové květy", nebo nějakou fólii - no počkám si na vaše rady...
Ideální by asi bylo přesklení ale to dělat nechci. Předem díky.
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
Stačí mít za oknem záclonu - nebudete-li svítit, nebude na vás nikdo vidět... Lze také použít celkem laciné cesty použití matné samolepící tapety, ale ta vám bude bránit ve výhledu ven stejně jako ledové květy. K čemu toto opatření vlastně potřebujete?
jodaps*
Strejcu, hehe, záclonu mám a dokonce i žaluzii - na hlavním otevíratelném dílu okna.
Horním dílem okna je však vidět do bytu shora z podkroví přilehlého rohového domu (žaluzii sem dávat nechci).
Jinak vám pánové děkuji za rady a tipy. Avšak ty fólie asi taky nejsou tak docela jednoduchá záležitost, viz: ketry.net/...
Taky jsem se zběžně díval na průsvitné barvy na sklo (umělcké potřeby)...
No, to už asi trochu přeháním...tak jo, zatím.
Horním dílem okna je však vidět do bytu shora z podkroví přilehlého rohového domu (žaluzii sem dávat nechci).
Jinak vám pánové děkuji za rady a tipy. Avšak ty fólie asi taky nejsou tak docela jednoduchá záležitost, viz: ketry.net/...
Taky jsem se zběžně díval na průsvitné barvy na sklo (umělcké potřeby)...
No, to už asi trochu přeháním...tak jo, zatím.
tesyk*
1x
Dříve, než přišla doba plastů, se okna matnila leptáním, nebo broušením. Leptání v parách kyseliny fluorovodíkové necháme stranou, ale broušení je technologie použitelná. Stačí k tomu volné brusivo s vodou a nějaký kousek jiného skla. Potom už jenom krouživými pohyby po sobě se sklo zmatní.
krei
0x
Použij některou z privátních fólií. Já mám bílou matovou perleť a jsem spokojen. Světla je dost, chytá i UV záření a vypadá pěkně.Popis a funkce fólií najdeš papř. na linku: delta-plzen.cz/...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]