Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ptřebuji poradit. Nemohu pilu nastartovat. Svíčka je nová, jiskru dává, když ji vyšroubuji, tak je mokrá od benzínu. Karburátor jsem vyčistil, palivo dává. Děkuji za radu.
doplněno 09.02.11 16:26:
Vyčistit vzduchový filtr? nechat 20 minut odvětrat spalovací komoru?(odmontovat na 20min svíčku) dotáhnout hlavu válce? (někdy je povolená když je pila nová a v záběhu) zkontrolovat fajfku na kabelu jestli není povolená? ( někdy se povolí) Upravit bohatost směsy na trysce?
To mě jen tak napadá na první nástřel
souhlasím s tím uchlastáním zkusit zmáčknou plyn naplno nedávat páčku sytiče a startovat a startovat přebytečný benzin odejde do výfuku a pila by mněla aspoň začít škytat
Pokud je to dvoutakt,ten se skoro nedá uchlastat.Ale může odejít symering do kliky.To je pak průšvih,chce to do servizu.
JABRAKA
jsem mněl zato že před zimou jsi pilu uložil a teď vytáh a nechce chytit .ale nejspíš bude od někoho jako dárek. To jsi kup raději novou budeš to mít levnější.
Jabrako pila se uchlastá snadno, stačí se sytičem po lafnutí zatáhnout se sytičem ještě jednou-dvakrát a je hotovo Netěsný simering = chudá směs - to nastartovat většinou jde a svíčka by nebyla tak mokrá. Sepnutý chcípák (prodřená izolace) - to by nedávala jiskru. Malá komprese to být může (podržet ve vzduchu za startovací šňůru, pila sjede dolu), to může být zapečený kroužek, přidřený píst, opotřebený motor. Uchlastaná = vyšroubovat svíčku, protočit motor = vyhnat směs ven (bacha na jiskru od svíčky), našroubovat svíčku a zkusit nastartovat bez sytiče. Pomoct může i to nahřátí svíčky. Může to být i svíčka - venku jiskru hází, ale pod tlakem ve válci může být jiskra slabá. Nebo nedoléhá klapka sytiče. Možností je spousta, asi bych vyzkoušel jednoduché věci a pak servis...
Měl jsem občas podobný problém. STIHLka startovala měsíce bez problémů a pak jsem ji nemohl nastartovat, i když jsem několikrát po sobě vždy vymontoval svíčku (byla mokrá) a válec vyvětral několikerým zatažením za šňůru. A ono nic. Jak už tady bylo řečeno, přechlastat ji je velice jednoduché a fakt stačí zatáhnout za provaz přebytečně při zapnutém sytiči a je to. Pak jsem ji vzal do servisu a tam mi poradili, že při "vyvětrávání válce" musím pilu otočit, jinak tam ty páry zůstanou. A ono to fakt funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.