Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych poradit s koupí malířské stříkací pistole, do které bych mohl použít klasický primalex. Cena by měla být co nejnižší a zajímalo by mě jestli se na takové vymalování pokoje dá použít i takováto nějaká: nakupka.cz/...
Myslím, že tohle není stříkací pistole vhodná pro "malování" místností! Hlavně válečkem či štětkou budete mít vymalováno za desetinu času. Se stříkanou malbou se také musíte smířit s tím, že nezanedbatelné procento materiálu skončí na podlaze. Ke stříkání Primalexu se spíš používají zahradnické ručně tlakované postřikovače se správně zvolenou tryskou. Množství materiálu, který skončí na podlaze je víceméně podobné...
Co tím chcete vlastně malovat?
Pokoj, ale tmavě rudý a v tom to právě je, váleček samozřejmě mám, ale tím to akorát rozpatlám a budu to dělat tak na 6x, tak jsem uvažoval spíš o pistoli, ale v těch se bohužel nevyznám, tak jsem chtěl nějaký tip.
Marku, diskusi uzavřít na této poradně nemůžete, logiciky její pokračování může pomoci i jiným.
A, není Vám divné, že reakce pistoli odsuzují a váleček či štětku doporučují? Radím v tomto případě otevřít nový dotaz s názvem "Jak si vymalovat místnost s co největší ztrátou barvy a největšími problémy s úklidem", určitě Vám někdo stříkací pistoli doporučí...
Mám obdobnou. Asi tím ten primalex protlačíte, ale bude Vás bolet ruka od mačkání spouště a od toho, jak budete šroubovat zásobník na barvu. Navíc kapičky budete mít všude.
A jaký tip máte? Jinak na spoušť mám starej fígl s drátem co mám i kolem vapky. Ty kapičky mi v prázdné mistonosti vadit nebudou a co bude potřeba zykryji fólií apod. Lino setřu za pět minut. Mě právě šlo o to jestli to tím protlačím
Barva má mít správnou hustotu (nebo spís viskozitu). Ke změření slouží přípravek, který obvykle bývá součástí pistole. Případně je nutno více naředit. Princip těchto pistolí je velmi jednoduchý, barva prochází místy, která jsou přístupná a po práci jdou rozebrat a vyčistit. Stejně bych celou zeď touto pistolí nedělal a vzal váleček - je i levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.