Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik pantů u vchodových dveří

Od: hoonza* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, vybral jsem si nové vchodové dveře do domu, ale až nyní jsem zjistil, že mají pouze 2 panty.
Vím, že je samozřejmě lepší panty 3 (cena). Je to ale nějak zásadní rozdíl? Kříží se? Nebo jsou jinak nevhodné? Děkuji za názor zkušených. Honza

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

V podstatě je to dnes jedno.Dřívější normy dávaly přednost třem pantům,vahou dveří se tolik nevydíraly.Dnes jsou panty z mnohem kvalitnějších materiálů.Jen bych doporučil proti násilnému vypáčení pantů našroubovat nad pant červík,asi 5 mm(šroubek m5 bez hlavičky s vnitřním imbusem).ty při pokusu o nadzvednutí pantů tomu zabrání.

JABRAKA

hodnocení

0x

Záleží skutečně na hmotnosti dveří. Dával jsem plastové vchodové na chalupu a jsou tam 3 panty. Po čase se svěsily, musel jsem je v těch pantech štelovat.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

tak nějak, já mám vchodové dveře, ve dvou jsme dost funěli než jsme je z auta donesli, masiv, částečně prosklené, celoobvodové kování. Jsou tam tři masivní panty s kuličkou, štolovatelné ve všech směrech. Na dvou by to asi nevydrželo. Jsou z marketu. Fungují již mnoho let parádně jen na jaře a na podzim je krátký čas kdy jsou zavírat tak trošičku jinak, vysvetluji si to změnou vhlkosti, než přivyknou jiné vlhkosti a teplotě. Ovšem ne že by nešly nebo bylo potřeba násilí, prostě tak jinak klapou asi 14 dnů.

hodnocení

0x

Zásadní otázka je, co to je za dveře? Myslím z čeho jsou - EURO, plast, výplňáky? Jaké mají kování - klasiku zámek, nebo nějaké celoobvodové?

Pokud jde čistě jen o počet pantů je jistě lepší křídlo se třemi panty.

arakain77*
hodnocení

0x

Ty dveře bych typoval na původ z velkomarketu..Nejsou špatné,ale nesmí se po prvním zavření už otvírat.V OBI něco podobné prodávají.Pokud bych to koupil,bylo by to v poslední možnosti.Jo a nejdou opravit,když se v nich něco kousne.

hoonza*
hodnocení

Děkuji za názory všem. Ano, jsou to dveře v ceně 10.000,- (Hornbach).
Rozhodl jsem se dveře koupit i tedy s tím rizikem, co zde uvádíte - nemožnost opravy,atd. Uvidím. Dva panty snad tedy nebude takový problém - nikdo z vás to kategoricky nezamítl. Díky

arakain77*

Můžete sem dát fotku?

stirecek*
hodnocení

0x

Ono není problém ten třetí pant koupit a pod úhlem 5° navrtat díru a pant našroubovat, tedy pokud se jedná o klasický pant. Jiný by se musel zadlabat, záleží jaký tam máte. Ale pokud jsou z výroby dva panty, tak se nemusíte bát, že by to nevydrželo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]