Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybral jsem si nové vchodové dveře do domu, ale až nyní jsem zjistil, že mají pouze 2 panty.
Vím, že je samozřejmě lepší panty 3 (cena). Je to ale nějak zásadní rozdíl? Kříží se? Nebo jsou jinak nevhodné? Děkuji za názor zkušených. Honza
V podstatě je to dnes jedno.Dřívější normy dávaly přednost třem pantům,vahou dveří se tolik nevydíraly.Dnes jsou panty z mnohem kvalitnějších materiálů.Jen bych doporučil proti násilnému vypáčení pantů našroubovat nad pant červík,asi 5 mm(šroubek m5 bez hlavičky s vnitřním imbusem).ty při pokusu o nadzvednutí pantů tomu zabrání.
JABRAKA
Záleží skutečně na hmotnosti dveří. Dával jsem plastové vchodové na chalupu a jsou tam 3 panty. Po čase se svěsily, musel jsem je v těch pantech štelovat.
tak nějak, já mám vchodové dveře, ve dvou jsme dost funěli než jsme je z auta donesli, masiv, částečně prosklené, celoobvodové kování. Jsou tam tři masivní panty s kuličkou, štolovatelné ve všech směrech. Na dvou by to asi nevydrželo. Jsou z marketu. Fungují již mnoho let parádně jen na jaře a na podzim je krátký čas kdy jsou zavírat tak trošičku jinak, vysvetluji si to změnou vhlkosti, než přivyknou jiné vlhkosti a teplotě. Ovšem ne že by nešly nebo bylo potřeba násilí, prostě tak jinak klapou asi 14 dnů.
Ty dveře bych typoval na původ z velkomarketu..Nejsou špatné,ale nesmí se po prvním zavření už otvírat.V OBI něco podobné prodávají.Pokud bych to koupil,bylo by to v poslední možnosti.Jo a nejdou opravit,když se v nich něco kousne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.