Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace podlah - jaké jsou možnosti

Od: gordonfreeman odpovědí: 3 změna:

Dobry den vsem,

chystame se renovovat podlahy a jelikoz nejsem zbehly v reknostrukcich chtel bych se v prve rade zeptat jake vlastne dnes existuji moznosti. Bydlim ve starem dome bez podsklepeni. Podlahy jsou zde drevene, pod temito podlahami je jiz skvara. Chteli bychom nejspise podlahy plovouci ale obavame se ze budeme muset vybetonovat. Jsou nejake moznosti jak polozit plovouci podlahu na stavajici drevenou podlahu ktera je zchovala (netrouchnivi) a obecne s ni neni nikde problem? Ci byste dopurucili uplne jiny postup nebo existuji i jine moznosti?

Predem dekuji za odpovedi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud chceš skutečně uvažovat o rekonstrukci domu na delší čas,je nutno počítat s rekonstrukcí do hloubky.Tedy i s hydroizolací a tepelnou izolací,což asi zastává ta škvára.Takže bych zjistil,zda je pod podlahou ta škvára bezpečně suchá.Okolní zdi jsou také suché,což je výhoda,nemusela by se dělat kompletní izolace,což je základní podmínka rekonstrukce.Pak by stačilo vybrat škváru,nebo spíše prosát a jemné podíly ponechat.Na ni pak vybetonovat desku asi 6 cm,armovanou karisítí.Po zatvrdnutí položit aspoň 20 cm EPS desky Na tuto tepelnou izolaci lze položit slepená plovoucí podlahovka Rigidur od stěn oddělená PUR pěnou.Na podlahovku lze už přímo lepit dlažbu,lino,plovoučku,nebo koberec.

JABRAKA

gordonfreeman
hodnocení

Dekuji za rychlou odpoved. Jsem si vedom ze rekonstrukce do hlouby je nejlepsi zpusob a diky za nej (za detaily). Ovsem jsou i zpusoby tak rikajic mene nakladne nebo spise rychleji proveditelne, mene invazivni? Jak rikam stavajici podlahy jsou rovne, suche a celkove v poradku. Mame na nich polozeny koberec. Dali by se pripadne ty sadrovlaknove desky polozit na tuto podlahu a nani plovouci podlaha? Co myslite?

karelkarel
hodnocení

0x

Pokud nepotřebujete-nemíníte dávat do podlahy izolaci, doporučuji Vám půjčit si v půjčovně speciální válcovou brusku s brusnými papíry příslušné zrnitosti a podlahu přebrousit a natřít vodou ředitelným lakem na parkety, který dýchá. Já to tak udělal před pěti lety a mám z podlahy pořád radost. Dáním plovoucí podlahy na stávající podlahu mi připadá nic neřešící, jde to, jde jen o následky. Mohl jsem sledovat dobrou dřevěnou podlahu v kuchyni, kde na ni dali lino PVC. Vše v pohodě, jen za dvacet let dřevo zcela ztrouchnivělo a prolamovalo se, musela se dělat nová provětrávaná podlaha a kopat 60cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]