Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasílání větších, těžších předmětů na dobírku

Od: lubro® odpovědí: 9 změna:

Sice nevím,zda jsem zvolil správnou sekci k mému dotazu,ale zkusím to..Potřeboval bych poradit, jakým způsobem se dá poslat - například i na dobírku - nějaký větší předmět jako je lednička, myčka nebo pračka. Tj. když prodávám některý tento větší a težší předmět, není možný osobní odběr a kupující to chce poslat. Přes Českou poštu to zřejmě poslat nepůjde, na to je moc velká a těžká zásilka. A s PPL nebo s Toptrans jsem měl v loňském roku jisté problémy, neboť jak jsme se stěhovali, tak jsem ještě doprodával postel, apod. a asi přes Toptrans mě to nechtěli vzít nejdříve kvůli zabalení,nakonec se to sice povedlo,ale nějak to zařizoval kupující...A na PPL mě zase řekli,že pokud nemám s nimi smlouvu jako právnická či fyzická podnikající osoba, tak to nemohu poslat na dobírku jako soukromá osoba. Max. jen poslat+zaplatit danou dopravu,ale nikoliv na dobírku. To mě ale bohužel nic neřeší. Pak by kupující musel nejprve poslat peníze na účet,což některý nemusí chtít,neboť se bude bát,že mu nic nepříjde nebo něco úplně jiného,poškozeného,atd.
Díky za radu na osvědčený způsob dopravy v návaznosti na prodej-koupi větších a težších předmětů.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanilka81*
hodnocení

1x

Česká pošta Vám to určitě nepošle. Opravdu posílají jen do 30 kg.

Existuje nyní dost soukromých společností typu DHL, GPL, PPL, ... Pokud si otevřete prohlížeč a zadáte do googlu doprava, tak hned na první stránce vám to vypíše společnosti: General Parcel, TNT, UPS, DPD, ISDB...

Stačí jen vyhledat tu, která vám bude vyhovovat. Co se týče ceny, nad kterou se někdo níže pozastavoval, tak je to bohužel tak. Můj přítel má e-shop a pokud posílá těžší věci, tak na smlouvu přes tyto přepravní společnosti a cena vyjde do tisíce korun, zákazník si tu dopravu musí uhradit, takže mu ji započítává k ceně zboží.

Jediný problém, s kterým jsem se setkala u přepravních společností, byl ten, že někdo bydlel ve vísce, která je v ČR vícekrát a společnost jaksi ignorovala PSČ a hledala příjemce v jiné části republiky. Ještě chci upozornit na fakt, že přepravní společnost ani její řidiči nejsou placeni za odnos zboží z auta. Někteří lidé se rozčilovali, když jim řidič zboží vyndal z auta a nechtěl jim je odnést domů. U většiny společností to funguje tak, že den před závozem pošlou info o závozu i s telefonním číslem na řidiče, toto číslo je nejlepší poslat zákazníkovi, aby se na detailech domluvil s řidičem sám. Ušetříte si tím telefonáty a nervy v případě komplikací s dopravou.

hodnocení

0x

ja bych klidne zkusil tu Postu, jinak DHL a DPD jsou v pohode, mam s nimi zkusenosti s vecma z Ebay a nikdy zadny problem...

hodnocení

Já nevím,ale například taková pračka má okolo 60 kg...jestli vůbec pošta bere a doručuje tak težké zásilky. Díval jsem se teď na jejich web, konkrétně kalkulátor zásilky a - červené okénko "Po České republice přepravujeme zásilky s max. hmotností do 30 kg".

Takže Česká pošta určitě ne. Díval jsem se i na Toptrans ČB,ale připadá mi to nějak drahé - viz. např. vzdálenost dopravení 122 km a hmotnost 60 kg = 704 Kč a ještě bez DPH *ee* To se mi zdá docela dost (ano, bráno s doručením na dobírku).

Na ty DPD a DHL jsem se ještě nedíval, bude to levnější?

buss

Ale pošta má omezenou váááhu

des*
hodnocení

0x

Nevím proč to řešíš.Já jsem prodával velké věci a nikdy jsem se tím nezabýval.Když to zájemce chce tak ať si odvoz zařídí.Přijel,peníze z ruky do ruky ,naložil a jel.

hodnocení

Já vím,asi jsem takový dobrák nebo spíše blbec...Mělo by to být přesně jak říkáš ty = když danou věc zájemce chce, tak ať si buďto přijede nebo zařídí odvoz. Bohužel snažil jsem se vyjít vstříc jedné paní, která sice měla o věc zájem,ale jen si dopisovala a čekala, že za ní vyřeším dopravu a zřejmě jí i zaplatím...*bzum*

des*

Já bych se nani bez výčitek vybodl.Takových vyčůránků je...Přece se toho nechceš zbavit za každou cenu.

hodnocení

Za každou cenu určitě ne,to máš pravdu.

hodnocení

0x

Od 1. dubna je maximální hmotnost zásilky u České pošty 1 tuna (1000 kg).

doplněno 07.02.11 11:28:

P.S. Nevím, jak chcete zajistit dobírkou, že nedostanete něco jiného. Za poškození zásilky slušný dopravce pochopitelně ručí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]