Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné doplnit chladící plyn do mrazáku - kombinace s chladničkou (nedopatřením jsem tam udělala dirku, kterou jsem zalepila, ale pozdě - trochu plynu uniklo). Mrazí jen půlka mrazáku a to tak, že je vše úplně bílé omrzlé.. Vyplatí se to vůbec?
Děkuji za odpověď a radu
Záležet bude na spoustě jiných faktorů myslím...
Jak je kombinovaná lednice stará? Jak velký je rozsah poškození a v jakém místě? Vzdálenost opraváře ...
Nejlepší bude se telefonicky spojit mechanikem chladících zařízení nebo jak si dnes říkají, nastínit mu problém a požádat o možnosti, jaké jsou .
doplněno 04.02.11 23:30:
Díky za reakce, zavolám do servisu a optám se. Chladnička je v pořádku, když by oprava stála hodně, určitě ji nevyhodím, mrazák poslouží jako lednička taky
Dnes záleží moc i jakou tyhle zařízení mají spotřebu. Měl jsem podezření na naši kombinovanou chladničku, připojil jsem watmetr a s hrůzou jsem zjistil spotřebu přes 2 kWh/den - v servisu mi řekli doplnění plynu a kontrola min 3000 Kč. Tak šla z domu a koupil jsem ještě větší (taky kobinovanou) která bere 0,5 KWh/den (měřeno). Opravovat starou potvoru s promrzlou - vlkou izolací jen ztráta. Nová nám šetří min 2700 Kč ročně a měla by dlouho vydržet.
Ještě jedou děkuji za vaše tipy. Obrátila jsem se na několik mechaniků, někteří rovnou řekli "kupte novou, která více šetří energii", jiní nabídli opravu 1200 - 1500.- což ještě okomentovali tím, že za čas u starší ledničky může odejít něco jiného, takže se spíše opět vyplatí koupit novou s větší úsporou..
Takže ji necháme dosloužit jen jako chladničku a pak nahradíme novou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.