Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
slyšel jsem ,že existují nějaké filtry na vodu,které zbaví vodu tvrdosti a lze je nainstalovat na vstupu do ohřívače vody (karma,bojler).Máte s tím někdo zkušenost,funguje to dobře?Kolik to asi tak vyjde?
Díky za tipy a odpovědi
ano,tvrdost vody lze snížit magnetickou úpravou.Je vhodné instalovat úpravnu hned před konkrétní spotřebič (pračka , myčka,průtok.ohřívač...).Při častém odběru teplé vody je znatelný účinek i při instalaci před bojler.
Molekuly vody jsou upraveny na určitou dobu,po delší době kdy voda neprotéká (stojí) třeba v bojleru, tak voda dostává své původní vlastnosti a zase se zvyšuje její tvrdost.
Pánové nechci moc zasahovat do této debaty, ale pokud se zeptáte jakéhokoli zkušenějšího akvaristy ,tak vám řekne že snížit tvrdost vody je jeden neskutečný problém a kdo má tvrdou vodu a chce chovat ryby vyžadující měkou vodu, musí vodu buď ředit vodo demineralizovanou, destilovanou, dešťovou a nebo si dovážet z nejaké studánky. Kdyby magnety vodu změkčovaly tak už se to využívá spoustu let. To se dále nerozebírám tvrdost vody uhličitanovou (KH) a celkovou (GH). Prostě magnety na vodu fungují asi tak jako na snížení spotřeby benzínu u motorů kam se také tyto "zázračné"a zaručené nesmysly montovali.
doplněno 07.02.11 00:56:Tak ta tabulka co je v odkazu je úplně zcestná, Např. Praha kde je uváděna tvrdá voda a přitom kolegové z prahy co dělají tlamovce a potřebují tvrdčí vodu musejí přidávat sodu aby vodu "přatvrdili"naopak Brno které je v tabulce uváděno jako středně tvrdá, tak si zase kolegové libují jak mají dobrou tvrdost pro tlamovce. A konkrétně Jičínský okres uváděn jako voda tvrdá tak já osobně mám 2 KH a 10 GH vodu si musím vozit ze studny. No je logické, že kdo bude prodávat zazraky na snižování tvrdosti vody nenapíše , že na většině uzemí to není potřeba. Úplně stejně se chová reklama na Calgon.
doplněno 07.02.11 01:00:Konečně tvrdost vody v Praze lze posoudit tady. pvk.cz/...
Přesně jak říká Ar.Ve většině Prahy i Středních Čech je zdrojem pitné vody Želivka.Vodovody a Kanalizace tuto vodu čistí a upravují aby obstála po biologické stránce.Protože je to převážně voda povrchová,a je dost měkká,pro užitkové použití je až dost dobrá.Částečně se doplňuje vodou z artézských vrtů z Káraného,takže výsledek je velmi příznivý.Někde jsem četl drb,že ji někteří podnikavci prodávají jako vodu kojeneckou.Což by nevadilo,protože obsahuje velmi málo dusitanů.Prodej Calgonu v Praze by po rozšíření této informace určitě poklesl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.