Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepsaná pravidla pro předání bytu

Od: pavana* odpovědí: 3 změna:

Chtěla bych se zeptat: koupila jsem přes real.kancelář byt a ráda bych věděla, co mohu vyžadovat či nárokovat při předávání bytu...např. zda mohu vyžadovat či je obvyklé přebírat byt vymalovaný, uklizený a čistý.

Děkuji za odpověď!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

můžete vyžadovat byt v původním stavu popř. vč zařízení pokud bylo předmětem koupě. pokud jste si nedomluvila malování, uklízení atd s RK nebo původním majtelem, není na to samozřejmě žádný nárok. Oni se živí prodejem nikoliv úklidem.

Ještě jsem neviděl, že by RK prodávala byt a pak jej uklidila. max jej vymalují předem, aby zvýšili jeho cenu :)

pavana*

Díky za odpověď.

Ptala jsem se ale právě z důvodu, že mi dva na sobě nezávislí známí řekli, že si před časem též kupovali byt přes realitní kancelář a že přebírali byt čistý i vymalovaný aniž by se na něčem předem domlouvali. Prostě koupili byt, který byl připraven k nastěhování.

Samozřejmě jsem nepředpokládala, že by se o to postarala realitka...že by před každým prodejem bytu každý makléř vymaloval a uklidil...dokonce vím, čím se realitní kancelář zabývá...ale zřejmě to byla samozřejmost při jednáních jejích makleřů s prodávajícími.

I tak díky za názor.

hm, o tom jsem nikdy neslyšel, ale není to špatné. jen by mě zajímalo, zda bylo vymalováno už při prohlídkách (pak by to logicky mírně zvyšovalo cenu) nebo práce byli provedeny až po rezervaci (v tom případě by to byli opravdu dobrodinci a to se jen tak nevidí :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]