Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oštípaná hrana dřevotřísky

Od: ja* odpovědí: 13 změna:

Mám botníkovou polici z bílého lamina a po letech už má některé rohy trochu oštípané, takže je vidět dřevotříska.

Prosím, poraďte, jestli se dá opravit třeba zažehlovací lamino hranou nebo speciálním tmelem nebo barvou nebo jinak.

Hlavně jak a čím (lepidlem, tmelem, ...) ty hrany doplnit, aby na ně šla lamino-hrana nažehlit.

Radu, abych botník vyhodil a koupil nový pište prosím až jako poslední možnost

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Odstranit komplet starou hranu a nažehlit novou.Vynikající nástroj je na to elektrický hoblík.

hodnocení

2x

Záleží co přesně je oštípaný, opravit se dá hodně věcí, fotka by pomohla. Pokud to je jen hrana, tak žehličkou nahřát, sundat a nažehlit novou. Pokud to je oštípaný i na ploše záleží na okolnostech, muselo by se to vidět.

hodnocení

2x

ja, navštivte prodejnu pro truhláře, vyličte jim problém a oni Vám prodají barevnou (dle lamina) tyčinku, tu natavíte a nakapete na poškozené místo. Pak jemně seříznete. Něco jako vosk.

ja*
hodnocení

Díky za všechny tři rady. Zkusím je postupně, nejlehčí mi připadá ta kapací tyčinka, to by se mi líbilo.

Zkusím se poptat v Bauhausu nebo OBI nebo Baumaxu, tam by to měli znát, ne?

Oštípaná hrana dřevotřísky
aaaaaaaaaaaaaaaaa

nejspíš to znát budou, jen bude za 99 nebo v sadě za 599.

ja*
hodnocení

Ta cena je značná, jakou prodejnu pro truhláře s jakou cenou byste mi doporučil?

aaaaaaaaaaaaaaaaa

a raději kolem Ostravy nebo prodejnu v okolí Plzně? Vypsat sem všechny z ČR se mi nechce.

Tu hranu na kraji bych strhnul a dal novou (to je šuplík nebo dvířka?), ty rohy, nevím nevím, no tím tvrdým voskem, snad, ale bude to vidět.Pade za vosk, půl dne piplání, nevyjde levněji nový botník?

Jsou i měkký vosky, který se nemusí nahřívat, ale tohle je už asi moc. I kdyby to dělal profesionál, bude to vidět.

hop®
hodnocení

0x

Ja: podle fotky vidím, že nejde pouze o hrany. Nechci záměrně volit Vaši "poslední" možnost", ale bohužel neznám finančně rozumnou variantu opravy, aby ten kus nábytku vypadal opět aspoň trošku rozumně. Určitě by se našel truhlář, který by dal tento botník opět do téměř původního stavu, ale obávám se, že nákup nového botníku vyjde levněji... *nevi*

lidus*
hodnocení

0x

Mám pocit že poškození je dost velké, osobně bych koupila nový botník bylo by to rychlé a trvanlivější než oprava.Kdybym to byl jen kousek hrany tak ty tyčinka a nalepení hran žehličkou.

stanley526
hodnocení

0x

Ahoj, použíl bych tmel co je na auta dvousložkový RAPID zatmelil, jemným papírem vybrousil a přestříkal. Hranu bych starou odlapil žehličkou a novou nažehlil.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

myslím, že ať použije tmel či jaký chce tak se stane jen to, že místo hnusné to bude ošklivé ať bude dělat co chce

ja*
hodnocení

Přesvědčili jste mě, asi koupím novou. Když jsem to vyfotil, teprve jsem si pod zvětšením prohlédl, jak je to hrozné.

Na fotce je horní okraj botníku, který nemá žádná dvířka, je to jen otevřená skříňka s jednou pevnou policí uprostřed.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]