Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat kopii Projektové dokumentace

Od: helol odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Při stěhování došlo ke ztrátě projektové dokumentace RD.Na stavebním ůřadu mě tvrdí,že žádnou dokumentaci k mému domu nemají,já ji ale potřebuji,co mám dělat? Děkuji Olda

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

avena*
hodnocení

1x

Skúste na katastrálnom úrade

jabraka*
hodnocení

0x

Na KÚ asi ne,ale nebyl by problém to nechat překreslit a nechat dát razítko projektanta,který by měl mít kopii smlouvy.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud se jedná o novostavbu, pak jistě projektant co Vám ji projektoval bude mít originální archivní paré, nebo paré v elektronické podobě.

Pokud se jedná o starší stavbu, a její projektant ještě žije, také by při troše štěstí mohl ve svém archivu kopii najít.

Pokud výše napsané neplatí..., pak stavební úřad..., ale to říkáte že ji nemá.

Pak tedy zbývá jediná možnost, nechat si nakreslit "dokumentaci stávajícího stavu" od projektanta stavaře.

buss
hodnocení

0x

Mělo by to být na obecním úřadu - odbor stavebního řádu - pokud to tam ovšem bylo dáno.

hodnocení

0x

helol, osobně bych zkusil katastr nemovitostí.

Páč já tam našel staré výkresy, nevím ale jak teď ukládají dokumentaci. Páč někde být musí, protože když přistavíte zbouráte třeba ve randu a budete v případě sporu tvrdit, že to je tak od nepaměti, tak jak doloží úřad opak.

Příklad: dneska mám domek ve tvaru obdélník a postupně ho předělám na čtverec. Jak by porovnal úřad rozdíl?

doplněno 04.02.11 12:05:

proto avena bod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]