Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba přimo na parkety (vlysy)?

Od: kaakamil* odpovědí: 9 změna:

v obýváku mám parkety (vlysy) a budu pokládat koberec. Mám zde ale kachlová kamna, kolem kterých bych rád položil alespoň několik dlaždic (nyní vlysy těsně kolem). Máte nápad jak (na co) je položit, abych se s nimi nedostal příliš nad úroveň koberce? Přímo na parkety? Nějakou tenkou desku mezi? Sololit? Díky za tip.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Řešil bych to tak,že bych flexou odřízl vlysy,kam přijdou dlaždice a na jejich místo nalepil dlažbu.Koberec pak vyjde do úrovně.

JABRAKA

hodnocení

2x

Přátelé, už jste někdy řezali flexou parkety? To nestačíte měnit kotouče a zavolejte napřed hasičům, že ten kouř co se valí z oken je od řezání parket flexou, nikoliv od požáru, že nemusí jezdit.

standam*
hodnocení

2x

to kamil:

nejak me unika co se zde resi... :)

vem mafla vyrizni dle potreby parkety, do vysky nebo minus dlazba dej beton. poter pak lepidlo a dlazbu

mezi parkety a dlazbu del prechodovou kovovou listu

kjanik112*
hodnocení

1x

Nebo můžete flexkou nadělat drážky pro lepší uchycení a nalepit to flexibilním lepidlem přímo na parkety, také to jde.Dnešní lepidla jsou velmi kvalitní.

avena*

Ešte by som použil sieťku.

kaakamil*
hodnocení

taky mě to napadlo jako nejjednodušší řešení ale nebudou ty parkety pracovat a nepotrhají dlažbu (spáry)?

pity*
hodnocení

0x

Zdravím. Už jste zjistil co je pod vlysy? Pokud jsou nalepeny na betonu, tak bych je taky vyřízl maflem. Pokud jsou vlysy na deskách, tak bych je asi taky vyřízl, aby zbytek plochy mohl samostatně dilatovat. A pak třeba místo vlysů přišroubovat OSB desku a na ni nalepit flexibilním lepidlem dlažbu.

kaakamil*

pod vlysy tl. 2,5cm jsou stará prkna (jedno vedle druhého) a pod nimi škvára:( V každém druhém vlysu je hřebík k ukotvení k prknům.

Tož jsem vyřízl maflem vlysy a udělal plochu z betonu s perlinkou - pak parkety. Nebude to zátěžové místo takže by to mělo být OK:)

Tímto díky za radu "standam"*palec*

doplněno 16.02.11 12:54:

mělo být ...pak dlažba...

pity*

Zdravím. Doufejte, že perlinka bude lepší než kari síť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]