Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla betonové mazaniny pod vanu

Od: dremonzar* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je dostačující 5cm betonové mazaniny vyztužené kari sítí(100x100 6mm) do koupelny kde bude rohová vana pro 2 osby,objem max.300l. Mazanina je na EPS 100Z. Pomůže dlažba zpevnit povrch a je vůbec vhodná pod vanu dávat?

Děkuji za informace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuje se minimální vrstva betonu 7 cm , dlažba se pod vanu nedává nebo jestli jste v balíku tak můžete *jasne*

dremonzar*
hodnocení

5cm dávám jen proto aby mezi dveřmi nevznikl schůdek do chodbičky. Proto zjištuji zda je to dostačující,jinak to budu muset zvýšit. Dlažba byl jsem nápad zda nezvýší nostnost (rozloží zatížení) víc než zvýšit beton o 1 cm...Jinak mam rád hodně muziky za málo peněz:)

Ok ja myslím že se to unese že je to dostačující a dlažba to taky zpevní *jasne*

dremonzar*
hodnocení

Ještě mě napadlo v místě kde bude vana stát (celá plocha za obezdívkou) dát vrstvu větší např. těch 7cm. Jenže jak to udělat s kari sítí aby i zde byla v horní části betonu a přitom propojená se zbývající podlahou?no asi to nechám dle prvního návrhu (5cm a nějakou dlažbu).

To luigi: Děkuji za názor.

hodnocení

0x

vana by mněla správně být na dokončené podlaze toť v pokynech pro montáž vany od výrobce

dremonzar*
hodnocení

Jistě, ale co vím tak pod vanu (za krycím panelem/obezdívkou) se dlažba běžně nedává. Obklad musí být min. 15cm pod hranu vany. Já dlažbu navrhoval jako zpevnění podlahy pod vanou namísto zesílení betonové mazaniny...Jinak vanu budu usazovat do hotové koupelny až při konečné kompletaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]