Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím, koho mám volat, když mě plesniví stěna? Někdo posuzuje stav, problém, příčiny a navrhuje řešení. Jak se jim říká?
A kolik to stojí? Víte to někdo - poraďte.
Lalajko.Nejlevnější jsou naše rady.Pak teprve najdi někoho,kdo má rady s praktickým výsledkem.
Mohu ti zaručit,že problém je jedním z těchto tří důvodů:
1. / Zeď je nasáklá spodní vodou,protože jsou špatné základové hydroizolace.
2./ Zeď je tenká a prochlazená,vyžaduje zvenku fasádní izolaci,Na povrchu je rosný bod a kondenzuje tu vlhkost.
3./ Vysoká vlhkost vzduchu,málo se topí a větrá.
Pokud tyto tři příčiny odstraníš,a plíseň odstraníš SAVEM nebude se už opakovat
Prosím vás, už jsem to tu jednou řešila a nic nevyřešila. Tak to tedy zkusím znovu. Zeď plesniví u podlahy a v rohu ke stropu - tvoří se tam rosný bod.
Barák není zateplený. Jsme ve třetím podlaží a jsme první byt,který nesousedí s budovou - zeď je neizolovaná a tlustá 50cm.
Ovšem jakási izolace je zevnitř místnosti - plát asfaltu s korkem. Tak jestli se zeď nepotí taky kvůli tý izolaci.
Přímo u podlahy je opravdu mokrá.
Chceme dělat novou podlahu ale máme obavu, aby nechytla i zem.
Zateplovat se 4roky ještě nebude!
Tak co třeba zapravit spodní pruh ňákou sanační omítkou nebo tak něco. Výš už se zeď přece nepotí.
A nebo prostě ten ( korek ) strhnout, protože ta stěna celkově je nějaká zapravovaná - vlnitá a dát sádroš. Jenomže ten by asi chytnul nebo ne nebo ho dát až zateplí obvodové zdi?
Jakou máte vlhkost v místnosti kde je plíseň?
To že zeď je vlhká v rozích a u podlahy je pochopitelné...to je nejhorší místo...není tam cirkulace vzduchu..a ještě je tam studený povrch zdi..
To nevím, nemám vlhkoměr.Naměřila jsem 20,5°C. Myslím, že to bude v normě. Místnosti máme jenom dvě a dveře se mezi nima nezavíraj. Když je venku mínus, okna se trochu přez noc zarosí, ale ráno hned větrám, dokud není na okně ani kapička. A pak ještě nechávám protahnout vzduch oběma místnostmi i odpoledne.
Prostě dělejme, jakože je to v normě. Už se těším na rady.
Pokud chcete odborníka,zavolejte zedníka.Obouchá omítku,případně opraví to,kvůli čemu stěna plesniví,nahodí novou kvalitní třeba hydroizolační omítku,zafajnuje a pak nastoupí malíř.
Jinak ten pán,co kecá za drahé peníze do práce odborníkům od řemesla je ZNALEC konkrétního oboru.Ve vašem případě stavebnictví.Ale ten kelňu neviděl ani z rychlíku.A má na to i titul.Já bych si zavolal mistra zednické firmy.
Pá pá...
lalajko, musíte podle své peněženky volat odborníka.
Určitě dražší je soudní znalec s diplomem, nežli vyučený zedník. není zedník jako zedník, není znalec jako znalec.
Cena znalce (odborníka) se odvíjí od velikosti Vašich požadavků. od 3 000Kč do ...
doplněno 01.02.11 20:26:luigi,,,,,,,, a ještě udělají mezeru u vaty jinde na odvětrání střechy...
To Lalajka:
rozhodně nedělejte,že je to v normě.Především,cokoliv se přidá na studenou stěnu,v domnění,že to zateplím,jen situaci zhorší.
Jediné,co by částečně situaci odlehčilo,je provětrávaná příčka.Tedy stěna ze sádrokartonu,několik cm od studené stěny,s otvory vespod a pod stropem.Vytvoří to kolem zdi vzduchový proud,který pomůže rychlejšímu vysušení zdi.Celkově je nutno více topit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.