Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plesnivá zeď - koho zavolat?

Od: lalajka odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

Prosím, koho mám volat, když mě plesniví stěna? Někdo posuzuje stav, problém, příčiny a navrhuje řešení. Jak se jim říká?

A kolik to stojí? Víte to někdo - poraďte.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Lalajko.Nejlevnější jsou naše rady.Pak teprve najdi někoho,kdo má rady s praktickým výsledkem.

Mohu ti zaručit,že problém je jedním z těchto tří důvodů:

1. / Zeď je nasáklá spodní vodou,protože jsou špatné základové hydroizolace.

2./ Zeď je tenká a prochlazená,vyžaduje zvenku fasádní izolaci,Na povrchu je rosný bod a kondenzuje tu vlhkost.

3./ Vysoká vlhkost vzduchu,málo se topí a větrá.

Pokud tyto tři příčiny odstraníš,a plíseň odstraníš SAVEM nebude se už opakovat

lalajka

Prosím vás, už jsem to tu jednou řešila a nic nevyřešila. Tak to tedy zkusím znovu. Zeď plesniví u podlahy a v rohu ke stropu - tvoří se tam rosný bod.

Barák není zateplený. Jsme ve třetím podlaží a jsme první byt,který nesousedí s budovou - zeď je neizolovaná a tlustá 50cm.

Ovšem jakási izolace je zevnitř místnosti - plát asfaltu s korkem. Tak jestli se zeď nepotí taky kvůli tý izolaci.

Přímo u podlahy je opravdu mokrá.

Chceme dělat novou podlahu ale máme obavu, aby nechytla i zem.

Zateplovat se 4roky ještě nebude!

Tak co třeba zapravit spodní pruh ňákou sanační omítkou nebo tak něco. Výš už se zeď přece nepotí.

A nebo prostě ten ( korek ) strhnout, protože ta stěna celkově je nějaká zapravovaná - vlnitá a dát sádroš. Jenomže ten by asi chytnul nebo ne nebo ho dát až zateplí obvodové zdi?

Jakou máte vlhkost v místnosti kde je plíseň?

To že zeď je vlhká v rozích a u podlahy je pochopitelné...to je nejhorší místo...není tam cirkulace vzduchu..a ještě je tam studený povrch zdi..

lalajka

To nevím, nemám vlhkoměr.Naměřila jsem 20,5°C. Myslím, že to bude v normě. Místnosti máme jenom dvě a dveře se mezi nima nezavíraj. Když je venku mínus, okna se trochu přez noc zarosí, ale ráno hned větrám, dokud není na okně ani kapička. A pak ještě nechávám protahnout vzduch oběma místnostmi i odpoledne.

Prostě dělejme, jakože je to v normě. Už se těším na rady.

cyril*
hodnocení

0x

Botanik - mykolog, hygienik a projektant - stavař. Ceny smluvní.

arakain77*
hodnocení

0x

Nejlevnější odborník je SAVO.

Savem se na čas vyřeší následek...ale nikoliv příčina.

lalajka
hodnocení

Radši už mě neraďte. Tohle nikam nevede.

Můj problém není jenom plíseň. Chystám se dělat několik změn s místností a potřebuji nějakého poradce, jak co mám a proč . . .

arakain77*
hodnocení

0x

Pokud chcete odborníka,zavolejte zedníka.Obouchá omítku,případně opraví to,kvůli čemu stěna plesniví,nahodí novou kvalitní třeba hydroizolační omítku,zafajnuje a pak nastoupí malíř.

Jinak ten pán,co kecá za drahé peníze do práce odborníkům od řemesla je ZNALEC konkrétního oboru.Ve vašem případě stavebnictví.Ale ten kelňu neviděl ani z rychlíku.A má na to i titul.Já bych si zavolal mistra zednické firmy.

Pá pá...

ladislavtikal*
hodnocení

0x

a odkud jste? nekdo tady bude z vaseho okoli nebo nekoho znat

lalajka
hodnocení

Praha 9 u polikl.Vysočany

hodnocení

0x

lalajko, musíte podle své peněženky volat odborníka.

Určitě dražší je soudní znalec s diplomem, nežli vyučený zedník. není zedník jako zedník, není znalec jako znalec.

Cena znalce (odborníka) se odvíjí od velikosti Vašich požadavků. od 3 000Kč do ...

doplněno 01.02.11 20:26:

luigi,,,,,,,, a ještě udělají mezeru u vaty jinde na odvětrání střechy...:)

Zedníci jsou také drazí *cteni*

doplněno 01.02.11 20:48:

Milane nerozumím poznámce někde jsem chybně něco poradil? *vezen*

jabraka*
hodnocení

0x

To Lalajka:

rozhodně nedělejte,že je to v normě.Především,cokoliv se přidá na studenou stěnu,v domnění,že to zateplím,jen situaci zhorší.

Jediné,co by částečně situaci odlehčilo,je provětrávaná příčka.Tedy stěna ze sádrokartonu,několik cm od studené stěny,s otvory vespod a pod stropem.Vytvoří to kolem zdi vzduchový proud,který pomůže rychlejšímu vysušení zdi.Celkově je nutno více topit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]