Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nivelacka + penetrace = nacasovani?

Od: tomiik* odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

potreboval bych malou radu.

Koupil jsem baumit nivelacku - Nivello quatro + penetracu baumit Grund.

Na penetraci je napsano doba schnuti 15min. Znamena tento cas, ze nivelacku mam nanest na podlahu az po teto dobe?

A jak dlouho po naneseni penetrace muzu vylít nivelacku? Muzu treba i hodinu po penetraci?

Dekuji za rady :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

0x

Já používám penetraci Soudakrat a tam je napsáno, že schnout má 3-12 hodin podle podkladu a jeho savosti a podle toho, na kolik je penetrace naředěna. Ze zkušenosti ale vím, že na napenetrovanou plochu mohu nanést další vrstvu (lepidla, štuku) až když bude stěna suchá. Takže bych vám radil, vydržet určitě těch 15 minut a klidně i víc. Nic tím nezkazíte řekl bych ...

imis*
hodnocení

0x

Doba schnutí penetrace je dle savosti podkladů a teploty v místnosti.

Za své zkušenosti doporučuji penetrovat na 3 vrstvy. Jelikož čím méně bude pak savý podklad, tým lépe se nivelačka bude rozlévat.

Dělal jsem to doma, už to nechcu dělat, jelikož někdy ta nivelačka nejde jak by se chtělo.

tomiik*
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi...snad se me to povede no.

Bude to moje nivelacni premiera... :)

michaltopic*

Taky se chystam na premiéru :) Budu vylívat asi centimetr na dřevocementové desky (heraklit). Přemýšlím nad tím každý den a pořád to nemám v hlavě odškrtnuté, že to udělám dobře. Ale tak co, je to "jen" ložnice a nějak to dopadne. Snad dobře ...

Ta penetrace má za úkol podklad zavřít aby nevysál vodu z té samonivelačky dřív, než se rozleje. K nivelačkám se prodává i takový gumový váleček s hvězdicovými hroty který má za úkol dostat z nivelačky bubliny aby byla pevnější. Jde to i hrabičkama ale není to ono.

tomiik*
hodnocení

Zdravim a dekuji za odpoved...

Valecek mam je to takovy plastovy jezek ktery ma byt presne na to. Dal mam k tomu jeste zubate hladitko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]