Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Už jsem se začínal radovat, jak mi to jde všechno od ruky, ale teď jsem narazil na nový problém. V podkroví mám otvor pro schodiště, kolem kterého potřebuji udělat příčku do L. Část, která je kolmá na šikminy mi je jasná, tam problém není. Ale co s částí, která je vodorovná se šikminou? Navíc, aby to nebylo tak jednoduché, nemám ani CD profil nad místem plánované příčky ale o cca 10 cm vedle. Šikminy mám samozřejmě už obložené. Když by to bylo nutné, tak bych ten kus sundal, křížovou spojkou tam CD přidal a zase zadělal. Stejně ale nevím, jak tam ten UW profil přidělat. Napadá mě snad jen vytvoření nějakého trojůhelníku, který by se přidělal k CD a na něj UW. Předpokládám, že to už někdo řešil. Přece v tom nemůžu být sám
Pokusím se přidat obrázek pro představu. Červeně je pozice příčky, modře je naznačená pozice CD. Příčka bude tloušťky 75mm.
to manduss:
presne jak pise MIlan, jen roh UW chytnes k CD
to co pise Luigi je OK, jen na malou drobnost porusis parozabranu proto nelze pouzit
mas asi jen dve moznosti posunout stenu a by dosahla na dalsi CD nebo pouzit uhelnik po cele delce (ten to to vynese vyse) v nabidce ho ma Knauf pak das UW na uhelnik a to klasickym zpusobem, uhelnik je plech tak si ho muzes nekde i koupit a ohnout
doplněno 31.01.11 19:29:P.S. to manduss:
projektant zatim nic, ale mam tam ted na test polozene EPS 100 a 1x 0SB 12,5mm je to OK (porad po tom rajtuji )
pokud do toho pujdu dam asi EPS 150 pri tl. 4cm
doplněno 31.01.11 21:13:a co takto, stejne tam asi budes delat nejaky podhled
Pokud to dobře chápu tak se bojíte přivrtat profil naorudko do SDK přikládám hmoždinky na které přišroubujete profil a je to po 20 cm od sebe by mohlo stačit všiměte že na ně věší radiátor
Optimálním řešením je být o krok napřed. Zejména při manipulací s deskovými materiály. Už při stavbě si dobře rozmyslete, co a kde chcete zavěšovat. Kalkulujte s hmotností předmětu a v každém případě posilte nosnost sádrokartonu přidáním podpěrné konstrukce z ocelových plechů. Ale zavěšovat lze i do "nevyztuženého"sádrokartonu. Na trhu existují speciální konzole na radiátory a tak dále. V obou případech však nejvíce záleží na zdánlivých maličkostech:
doplněno 31.01.11 18:31: Doporučil bych tu na prvním na obrázku
mandussi, je několik způsobů od jednoduchých až po složité. Zatím ten nejednodušší. Tam jak máte modrou čáru, připevníte profil UW (50,75,100?) ale ne tak aby se dotýkal plochou, ale jen rohem. Dole bude UW připevněno, CW se zasune do obou. nebojte se, že to nebude držet, i když se to zdá málo pevné. Vruty v rohu UW nedotahujte pevně, ale až vložíte včechny CW.
Nevím zdali jsem to popsal srozumitelně, jinak mě najděte on line.
Děkuji všem za odpovědi. Jenže:
@milancukrar - Ta první by parozábranu propíchnout nemusela, když bych to opatrně vrtal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.