Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl jsem se vás zeptat mám bydleni po babičcce a chtěl bych zateplit loznici -izolovat vlhkost zdi, mystnost je velka 4krat 3 metry-vyska 2.8m v asi skoro metr odspoda u 2 sten opada omytka vlhka kondezujeuu okna je radiator denne mam otevrene dvere kvuli cirkulaci vzduchu , mam tam 18 stupnu topim denne ted budu srucni chtel bych se zeptat jestli to jde zateplit PS DESKAMA TAK 10CM PO OBVODE PLUS STROP ALE MYSLIM SI ZE BUDE VENKOVNI OMYTKA OPADAVAT SKRZ TU VLHKOST-ZED MUSI DYCHAT PORADTE prosim JAKEJ POSTUP ZVOLIT
V prve rade nez dojde k jakemukoli zatepleni, musite najit pricinu vlhnuti zdiva, následně ji odstranit. Nejčastější příčinou vlhnutí zdiva je poškozená hydroizolace. Návrh řešení takového problému bych nechal na odborníkovi přímo na místě. Co se týče zateplení, tak bude patně nutno odstranit nesoudržnou omítku popřípadě stovnat ještě podklad. Návodů na lepení tepelné izolace je tady na poradně mraky...
Zřejmě máš na mysli zateplení místnosti zevnitř.Ovšem vlhkost ve zdi nejen zůstane,ale díky tomu polystyrenu ještě více vystydne a rosný bod se posune až k polystyrenu a ze zdi budeš mít doslova studnu a brzy i plesnivý zdroj .
Tedy,nejprve odstranit zdroj vlhkosti a pak zateplení,ale zvenčí.Jiné řešení není,a nikdo rozumný ti víc neporadí.
JABRAKA
ok takze jiny reseni neni zvenku bych musel po celej dilce a vejsce oblozit barak a co sanace kdyby ta zed byla ok tak by se to nedelalo z v nitrku ale zvenku proc...proc se nemuze zateplovat z vnitrku
může se to zateplovat zevnitř, ale má to spoustu nevýhod, například vám ubyde místo v místnosti a hlavně se vám rosný bod přesune dovnitř místnosti, což nebude dělat dobrotu.
Mám na chalupě jednu kamennou zeď, která je z vnější strany do poloviny pod terénem, takže se musela udělat úprava z vnitřní strany. Po celé zdi je svařovaná fólie, která je po stranách vytažena od zdi. Před ní je malá mezera a pak přizdívka z dutých cihel na 1/4 cihly a omítka. Cca do 90 cm je dřevěné obložení, za kterým může vzduch cirkulovat. Mám to tak 30 let a místnost je z této strany suchá.
Thomasi,trochu jsem ti to vysvětlil.Prostě jedna část vlhkosti na zdi vznikne tím,že při určité relativní vlhkosti vzduchu a teplotě se vytvoří stav,jemuž se říká odborně rosný bod.Pokud se tento stav nezmění,v místě rosného bodu neustále kondenzuje ze vzduchu voda.Za den jí může vzniknout i několik litrů.Zateplením zevnitř se nosná stěna ještě víc prochladí,za tím polystyrenem je teplota rosného bodu mnohem níž a vody ještě víc.Odstranit tuto situaci by šlo jen dokonalou hydroizolací a mezistěnou na této zdi.Celé by to bylo mnohem dražší než zateplení zdi zvenčí.Ale stejně se to neobejde bez hydroizolace zdi odspoda.Aby se odstranilo vzlínání vlhkosti.
JABRAKA
ok, ja to udelam sanaci omytky napenetruju a pak jadro perlinku stuk prebrousit a uvidi se poradte
penetraci pod sanacku? nikdy! penetrace jen maximalne voda spric jen cement s voudo jinak to uzavrete a mate vyhozeny penizte za sanacku
Cement? Nikdy! Sanační špric + sanační omítka + sanační štuk + sanační silikátová barva. Cementem byste to taky uzavřel.
patronko uz ste t nekdy delala je jasny ze i sanacni spric ale prectete si z ceho je pisek+ cement +voda a jak zni navod? spricovat mistama ne celoplosne vite
Koupila jsem již hotové směsi, takže jsem žádný beton nemíchala (cement+písek+voda=beton). Házel zedník, já umím jen natahovat štuk, případně sádrovou omítku. Jestli to chcete šidit, prosím a že se špricuje místama je mi známo. Abych měla 100% jistotu, tak jsem si to u svého mistra zedníka teď ještě ověřila. Potvrdil mi, že i podhoz musí být sanační, jinak by se zeď uzavřela. Použili jsme výrobky zn. SAKRET.
Na chalupě nám vlhne zeď a jelikož investovat do podřezání se nám zrovna nechtělo, okopal manžel omítku až na cihlu a pak obložil dřevem tak, že obklad je na liště a za ním je asi 3cm volno. Výš než to vlhlo se to nešíří. Asi je to špatně ale bylo to rychlé a levné.
Liduš, není to úplně špatně, vlhkost výš nepostupuje proto, že se stihne vypařit dřív, než vzline výš. Riziko ale samozřejmě je, protože vzlínající vlhkost narušuje zdivo, a je jen otázkou času, kdy se začne například drolit. Tím Vás ale nechci strašit, protože nejsem odborník na sanace vlhkých zdí a ani neznám situaci na vašem domě.
Jen to takhle udělej a za dva roky to budeš bourat!
Poradím ti jiný způsob.Celou stěnu zbav omítek a zdrojů mokrých plísní.přišroubuj na stěnu přes hydroizolační podložku latě a na ně sádrokarton(zelený)V dolní části vyvrtej větrací otvory a nahoře také.Takové obložení s vnitřním provětráváním zaručí dobré vysychání zdi.
JABRAKA
Jabraka -takze mam ceůlou stenu zbavit stary omitky a na zed prisroubovat pres hydr podlozku late a ne nej zelenej sadros to chapu ale ty otvory ne, jak si to myslel stema otvorama jakej prumer kolik otvoru a kolik cm ode zdi- jednu celou stenu
myslim na jeste jedno reseni SYSTEM DRY ZONE od spodku podlahy v nejnissim bode ,zed je silna 30cm vyvrtat 12mm otvory ve sparach-cihly 120mm od sebe vyvrtat otvory a injektovat smes kremu ktery zabrani propustnost vody ale nevim jak je to financne narocny celkem asi 10m delka nevim nakolik me to vyjde myslim ze bych to zvladnul ten technologickej postup nez podrezavat barak poradte
thomasi, nelze zateplit vlhký barák, to je jako když si v zimě navléknete mokrý svetr na sebe, taky Vás nezahřeje. Ale i když si na mokrý svetr navléknete kožich, stále máte svetr studený a studí!
Takže nejdříve hydroizolaci a pak zateplení.
Pokud ale chcete jen zakrýt vlhko, tak čímkoliv levným a po čase vyhodit a nahradit novým krytím. Když uděláte nějakou předstěnu, a necháte proudit mezi přestěnou a mokrou zdí vzduch, tak sice povrch stěny oschne, ale stále bude mokro...
Podobný systém jsem zvolil při sanaci sklepní chodby a garáže.Po povodni měla rodina celou sklepní prostoru dokonale mokrou a nezbyly ani peníze,ani čas na větší odvodňovací akce.Takže jsme se rozhodli spodní část zdí osekat až na cihlu a obložit sádrokartonem s provětráváním-kromě toho ještě ve spodních částech zdí jsou i cihly provrtány do hloubky 20 cm,díry průměr 16 mm o rozteči 25 cm.Obložení má větrací otvory po 50 cm (kryté mřížkou dole u země a nahoře pod stropem.Stěny jsou bez známky stop vlhkosti, ani čichem se nepozná výskyt plísní.V zimních měsících jsem doporučil preventivně prostříknutí přes větrací otvory s aplikaci protiplísňového prostředku.Majitelé si tam zřídili krámek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.