Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na umakart

Od: tomik88* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,chtěl byl se pustit do obložení starého umakartoveho jadra a chtěl jsem se zeptat co si myslite o tom ze bych kachle lepil na umakart timto lepidlem?Mamince jsem timto lepidlem lepil v kuchyni na sadroš a musím říct že to je pevné jak skála,ale nevím jestli to tak bude i na umakart?Děkuji za odpovědi

ekotermpraha.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě to bude držet trochu si budete muset pohrát s fixací obkladu než lepidlo ztuhne , přilepil jsem obklady i dystykem taky bez problému ,jenom ta cena ,bude trochu větší investice ale moh by stačit dokaždého rohu bobek aby se ušetřilo

hodnocení

0x

Ano, jen je třeba opravdu zhodnotit oba povrchy (savý-savý, savý-nesavý, nesavý-nesavý) a podle toho volit nákup lepidla.

doplněno 29.01.11 21:26:

Lepidlo CHEMOPREN

jabraka*
hodnocení

0x

Tomíku,určitě by to šlo,ale je to příliš drahé.určitě nejjednodušší je použít klasické flexibilní lepidlo,přidat trochu Duvilaxu(Slovilaxu)pak perlinku-ta je relativně levná.Po zatvrdnutí máš už připravenou standartní stěnu kde to lepíš klasicky.

JABRAKA.

ar*
hodnocení

0x

Tomiku, držet to bude otom žádná, ale stačil by úplně silikon. Tohle je až zbytečně finančně náročné a určitě se ani některé vlastnosti tmelu nevyužíjí. Jako např mrazuvzdornost. Obklady jdou na umakart lepit i flexibilním lepidlem na obklady.

1974mr
hodnocení

0x

Obklad panelákové koupelny v r.2010:

Koupit obkladačky, umakart vyspravit, povrch zdrsnit, odmastit, koupit v BAU... speciální lepidlo pro obklady na umakart, pozvat si zedníka s dobrými referencemi aby to obložil, dát mu 25tkč za 2 dny práce (bez papírů), za měsíc popraskají spáry, za 3 měs. se kachličky vyboulí a komplet odlepí od umakartu. Při reklamaci vám zedník řekne, že to je tím umakartem, že to tak bude pořád. "Nechte si to (za XX tkč) ode mně vyzdít a budete mít pokoj!"

Od té doby mi žádný řemeslník nesmí přes práh...

tohle je příliš pesimistická varianta. Doma máme kachlíky z 80tych let také lepené na umakartu a věřte že povětšinou drží apár nedrží a tenkrát nebylo nic! kachlíky kdybych Vám je slovně popsal, tak je jistě poznáte které to jsou, a lepidla jako dnes nebyla, takže nevěřte že po přilepením lepidlem na bázi cementu to odpadne. Zkuste si lepidlo cáknout na košili a pak to po zaschnutí hodťe do pračky a vyperte . . . myslím, že bude tam kde bylo :-D. hoj

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Dneska je k dispozici nekonečně dlouhá řada lepidel a možností, jak něco slepit a jak něco přilepit . Ten Mamut držet bude, Power Kleber také ( obě Den Braven ). Je celá řada výrobců, kteří umí slepit všechno, přilepit všechno na všechno. Pro Váš účel můžete kromě výše uvedených použít i lepidla na lepení obkladů na bázi cementu. Zde bych doporučil použít provedení flexibilní. Dále máte možnost různé chemoprény, lepidla na bázi polyuretanu a pod. Osvědčily se i lepící válečky, které se taví v lepících pistolích. Měl byste umakart dokonale odmastit ( tech. benzin, toluen a pod. ), protože umakart je hladký a nemá žádné póry, do kterých se lepidlo vpije. S největší pravděpodobností nejlacinější bude použít kvalitní Flexkleber např. : mpl-stavebniny.cz/... Ten vystačí na 6 m2 a máte to v suchu. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]