Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký robotický vysavač - Ecovacs nebo Fobeli

Od: jenick* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, jaký robotický vysavač doporučujete? Našel jsem více značek a plno různých cen.

Robotický vysavač iRobot jsou celkem drahé, nebo mají zase málo vybavení. Zaujal mě i Ecovacs či Fobeli. Zde na roboty.cz/... mě poradili jen iRobot, jenže navím zda to není zbytečné ten iRobot. Máte někdo zkušenosti více robotama?

Robotický vysavač/...

tento je za 8500,- zhruba všude na obchodech ale nic moc výbava a cena dost vysoká.

Tento je zase nejlepší CleanMate a je levnější jak nejlevnější iRobot

Robotický vysavač/...

Díky za rady. Honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paprika*
hodnocení

0x

Řeknu to asi takto CLEAN MATE nemá umělou inteligenci takže jezdí po podlaze od rohu k rohu nebo podle co si zvolíte za pohyb. IROBOT má umělou inteligenci takže si udělá před samotným vysáváním obrázek o místonosti a podle něj pak vysává a má senzory znečištění když zaznamenají vetší znečištení tak se místu věnují efektivněj. CLEAN MATE nemá virtualni zed jako IROBOT takže záleží jestli chcete kvalitní rob. vys. tak IROBOT a jestli chcete jen na přejetí drobného prachu tak CLEAN MATE. My máme IROBOT nemužu si vynachválít naprogramujem ju kddyž nejsme doma a ona nám vysaje a zároven sme si koupili SCOOBA 385 a tá podlahu umyje takže nám odpadá jedna nepříjenost. Nedám natyto dva dopustit.

nikoleta*

Já měla iRobota, ale nemám s ním dobrou zkušenost. Nevlezl se mi pod sedačku, velice špatně se čistil, několikrát servisován atd...takže jsem se rozhodla ho vyměnit. Nedávno jsem si koupila Ecovacs D58 (je to ta vyšší řada) a vřele doporučuju. Nejdříve jsem si ho půjčila v Euronics prodejně, abych si ho vyzkoušela a nebyla opět zklamaná. Ecovacs má i levnější modely (do 10 tis.). Levný iRobot bych si nekoupila už z toho důvodu, že nemá ve srovnání s jinými značkami vůbec žádnou výbavu (porovnání stejných parametrů, výbavy a ceny).Já jsem s Ecovacsem zatím moc spokojená.

zuzan007*

mám k vám dotaz..

scooba 385 jen umyje nebo umí i vysát?

paprika*

scoba by měla mít 4 fáze čistění zametení(vysatí),umívání,drhnutí,sušení aspon teda myslím ale děje se to všecko najednou aby ste si nemyslela že t odělá postupně dělá to naráz. A jestli myslíte jenom samostatné vysávání tak to scooba nemá ta umí jen umývat podlahu.

doplněno 16.02.11 15:52:

iwettka
hodnocení

0x

Já mám doma Ecovacs D58 a jsem moc spokojená. Nejprve jsme využili zapůjčení vysavače na zkoušku, ale tak jsme si na něj zvykli, že už jsme ho nechtěli vrátit. Je to veliký pomocník. Máme doma lino a koberec, vše je důkladně vysáté. Zajíždí dokonce i pod pohovku a pod postel. Jelikož máme malé dítě, tak větší kousky (sedačku, ohrádku, atd.) přetáhnu do jedné místnosti a díky virtuální zdi tam vysavač nezajíždí. Součástí výrobku jsou i "magnetické pásky", kterými lze vyhradit prostor, kam vysavač nejede. I čistění je jednoduché, stačí jen po každém úklidu vytáhnout nádobku a vysypat a pročistit filtr. Mohu jen doporučit.

karolina02
hodnocení

0x

U nás doma jezdí Ecovacs D58 a jsme s ní spokojení. Ušetří spoustu času, který při dvou malých dětech je drahocenný. Využívám možnost časování doby vysávání, virtuální zeď a magmetické pásky, které vymezí prostor pro vysávání.

nelosek*
hodnocení

0x

Mám zkušenost s Ecovacsem D58. Uklízí nám doma hlavně koberce a nejvíc ho pouštím v kuchyni a obýváku, protože tady jsme nejvíc a tím pádem i náchylnost ke drobkům a prachu je tu mnohem větší. Zvládá to dobře, takže klasický vysavač vytahuju z komory jen občas, když jsou zanesená rohy a jiné úzké zákoutí, kam se díky svým rozměrům a zákonům geometrie (kulatý tvar robota) prostě nedostane. Vcelku záleží na tom, pro jaké povrchy a taky jak moc a čím znečištěné, je chcete využívat. Dneska už dobří prodejci umí mašinku půjčit domů, kde si vyzkoušíte přímo ve svém terénu, co a jak zvládá. To je podle mě nejlepší rada. U každého z nás to doma vypadá jinak i to, jak to má vypadat se různí, takže máme i jiné požadavky na samotný úklid. Za sebe hlásím spokojenost s Ecovacsem a doporučuju VYZKOUŠET TO.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]