Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silny material použít

Od: josepha* odpovědí: 4 změna:

dobry den chtel bych se informovat jak silna použít ička a dřevene tramy na strop mam mistnost 6x8 metru prostředkem bych dal 6m ičko ktere by i drželotramy 4m dlouhe na ičku bych je stahnul zavit tyci a na druhe strane by byla ve zdi strop bych pobil deskami a na to osb desky až pozdeji při připadnem obydleni prostoru takže prosim i hustotu tramu. dale by mne zajimalo jaka icka použit nad garažova vrata2,5m otvor za předpokladu že to je pod stitem sila zdi30cm a byly by ty otvory 2 vedle sebe na te 8m strane mezi nimi pilíř. diky za informace

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

to josepha:

"I" bude min. 220

napr. "I" 180 je na 4m a tramy dle roztece

tj.

delka 4,5m 14x20 roztec 70cm

delka 4,5m 16x21 roztec 80cm

delka 4,5m 16x22 roztec 90cm

delka 4,5m 16x23 roztec 100cm

kazdopadne bude potreba dalsi rost dle roztece nosnych tramu, ulozeni tramu zed a "I" min. 15cm

Toto vse uvadim jen pro predstavu, nech si to vypocitat

hodnocení

0x

ičko na strop 200 nebo U 160 do krabice do garáže oboustraně zevnitř z venku Ičko 160 trámy 100-120 od sebe200krát 100 na výšku

hodnocení

0x

Toto je otázka pro statika , kterou si zaplatíte myslíte že si někdo tady vezme na triko až se to zřítí , kromč rádoby statiků a chytráků*cteni*

doplněno 28.01.11 21:30:

machp. přiložte aspoň část statického výpočtu *modla*

kjanik112*
hodnocení

0x

Radíme svému kolegovi.Tak tedy:Tomu hlavnímu nosníku, na kterém budou pak příčně položené další nosníky, se říká průvlak.Zmiňujete případné obydlení vrchního prostoru.Nosníky se nepočítají, kolik unesou, ale o kolik se prohnou. Co je mi platné, že to nosník unese, když to budu mít třeba 5 cm prohlé. Hodně jsem toho už postavil, tak si dovolím odhad-Průvlak bude Íčko 28 cm, a to silnostěnné, ne nějaké vylehčené, t. zv. ekonomické. Nechce se mi se s tím počítat,dlouho jsem to už nedělal, hrál bych si s tím dlouho. Jinak souhlas s kolegou celpem. Ten navrhl nosník slabší, možná by na samotný dřevěný strop bez dalšího zatížení stačil. U této stavby zřícení nehrozí-nosník je zatěžován postupně a když je nedostatečný, začne se prohýbat a varuje, pak nezbývá, než to vyheverovat a vedle přidat nosník další. I touto, poněkud drsnou metodou, se dojde ke správnému výsledku.Ovšem pozor- musí se jednat o řemeslníka s praxí-toto přesahuje možnosti kutila. Někdy se teorie a praxe velmi rozchází. (Tento postup nelze uplatnit u sloupu-zatížení na vzpěr, to byla přímo sebevražda. Tam nic nevaruje-a najednou prásk-a je to dole.)Takže pane kolego-záleží, jaký jste kutil , a jakého řemeslníka máte k dispozici.Jinak si to nechte radši spočítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]