Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinná revize komína a kotle

Od: zuhud® odpovědí: 1 změna:

Prosím Vás, kdo mi pomůže rozmotat?

Zaslechla jsem sousedku, bydlící nad námi, jak se baví se sousedkou seshora o revizi kotle a komína. A že to nedělá, že pozná, jestli je kotel v pořádku *sok* a komín samosebou taky. A že občas si tu revizi nechá udělat. Z čehož mi vyplynulo, že to nedělá pravidelně a sousedka úplně nahoře, se vyjádřila v tom smyslu, že byt není její, a že je to věc majitele bytu.

Byty jsou v OV, topí se zde vlastními kotly ( my máme plynový ), každá bytová jednotka má svůj vlastní komín.

Já mám revizi kotle udělanou nově, předtím byla dělaná před rokem. ( mám i papíry zkopírované, a ověřené, že to souhlasí s originálem. Takže jedno mám doma, a druhé u mamky, projistotu, kdyby něco, abych doložila, že mám vše v pořádku ) Takže pravidelně. Ale co sousedi? Jestli se něco stane, bydlí nad námi a tím pádem to není dle mého zas čistě její věc, jak mi pak tvrdila. Načež jsem jí řekla, že mě to bude jedno, až bude bydlet 100 metrů od mého bytu. Přičemž se na mě svezlo samá nadávka, urážka a žeprej jsem i drzá a nějáká "chytrá"...

Jak se můžu bránit? Kde najdu předpisy a jaké? Kde? Nehodlám čekat, až se něco stane...to už bývá pozdě,že? Kdyby se něco stalo, co pak s tím? Když se nechám pojistit, tak kdo to zaplatí? Pojišťovna, nebo to budou vymáhat po viníkovi?

Přemýšlela jsem, že bych navrhla na schůzi, aby se správci domu zasílali kopie revize kotlů a komínů. Ale co když se to neodsouhlasí?

Protože - vsadím boty, že kdo ty revize má, tak pro něj to problém není, že?

Poradíte co s tímto dělat? Fakt jsem v šoku... z toho co se odehrálo.

doplněno 28.01.11 14:59:

my bydlíme v 1.patře, sousedka co je to "její věc" nad námi v 2.patře a ta z toho pronajatého bytu je úplně nahoře tj. ve 3 patře a je to přímo nad mým bytem.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

celkem nemůžete dělat nic ale protože jste určitě společenství vlastníků bytů tak máte nějaké stanovy a právě tam jste si mněli odhlasovat že se budou pravidelně dělat revize různých zařízení v domě i za předpokladu že to půjde z fondu oprav ono pak při provádění revize třeba na komíny pozvete kominíka a protože má jednu větší zakázku na jednom místě tak můžete požadovat slevu než když bude chodit ke každému zvlášť ,a o tyto náklady navýšit fond oprav ale chápu že s některými lidmi je těžká domluva,musíte na svou stranu zýskat většinu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]