Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze legálně prodat státní byt?

Od: petr® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Nevíte někdo, zda se dá legálně prodat státní (obecní) byt?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
jak chcete prodat něco, co Vám nepatří? pouze máte nárok bydlet v tom bytě, který snad můžete někomu přepustit... pokud za peníze ok, ale prodejem bytu bych to nenazýval ;) legální, morální a ani etické to určtě není, vždyť po Vás taky při nastěhování nic nechtěli, proč chcete teď vy?
hodnocení

Souhlasím, že morální to moc není, ale na druhou stranu mě připadá nespravedlivé, když stejný státní byt si někdo mohl koupit v privatizaci za cca 200 000kč a pak ho obratem prodat třeba za 2,5mil.
jj, taky mě to štvě. My budeme bydlení splácet 30 let a někdo to dostane za to, že tam 10 let bydlí. Nevím jestli se mi to nelíbí kvůli tomu, že je to vůči 80% (číslo jsem jen plácnul) populace nespravedlivé nebo že jim závidím, že se mi to nepodařilo taky. :(

hodnocení

1x
Lze za to taky legálně být odsouzen*nevi*Nevíš komu to prodáváš...
Já osobně bych do toho nešel(taky jsem udělal už hovadin dost),ale každý svého štěstí strůjcem.
Nehledě na to že ten novej nájemník by tam musel už mít cca.5 let trv.bydliště současně s tebou a to pořád není jistý že ti to město odklepne.(převod práv k bytu)

yurek*
hodnocení

0x

Nájemník nemůže legálně prodat obecní byt.

hodnocení

0x
Sledujte hromadné sdělovací prostředky! Dá. A nejenom to... *nevi*

jabraka*
hodnocení

0x

Legálně ten byt prodat nemůže,to řekl už Yurek.Ale co je ten případ,kdy určitá organizace koupí celý dům s obecními byty za cenu jednoho bytu 200000Kč a pak ho nabídne nájemníkům za 1000000.Ten,kdo nemá na odkoupení,tomu zvýší nájem dvojnásobně.Když nesouhlasí,vystěhují ho na ulici.

V té organizaci samozřejmě působí syn tajemníka Mě Ú.

To je také legální situace?

JABRAKA

al bunda*

Ano, je.
Pokud máš dojem, že není, podej trestní oznámení.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]