Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mapy na obkladačkách

Od: zuhud® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

už si nevím rady, čím to, a tak se jdu poradit. Víc hlav, víc ví...

Takže: Koupili jsme si byt po rekonstrukci, krásnej. ALE: Když jsem umývala obkladačky, tak jsem je opláchla a vyleštila ( byly od vodního kamene, celej kout )...

Jenomže když se sprchujeme, tak jak olízne ty obkladačky vlhkost, taka je vidět stále mapy a drží se mi tam voda. A za chvíli je tam opět vodní kámen.

Na zbylých obkladačkách mimo kout se to nedělá a je vidět, že kachličky jsou čisté.

V dřívějším bytě jsem toto neměla. občas jsem kachličky umyla přípravkem W5 spláchla, a obkladačky byly lesklé a čisté. dlouhou dobu. A voda po nich sjížděla.

ale tady v tom novém bytě to tak není. Už nevím čím to je a proč to je? Moje maminka vyslovila škaredé proroctví, že si myslí, že je to něčím naleptané, že na to původní majitelé použili přípravek, který zničil glazuru.

Prosím co si myslíte? Setkali jste se s tím taky? Potrpím si na čistotu a nechci mít všude vodní kámen. Zkoušela jsem to vyfotit, ale nejde mi to, což mě mrzí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

Zřejmě to bude opravdu povrchem obkladaček. Použité obkladačky mohou být méně kvalitní nebo se používáním a mytím glazura částečně smyla a teď povrch sákne vodu, ze které leze ten Vámi uváděný vodní kámen.

Zkuste použít nějakou impregnaci na obklad. Jiné řešení mě teď nenapadá.

hodnocení

0x

bude asi něco s glazurou( poleptání čistícími prostředky )na druhou stranu nevím co by mohlo takové poškození způsobyt vemte si wc co tam se leje za špínožrouty a nic stále se leskne skusil bych vyčistit přípravkem na auta neviditelné stěrače po aplikaci tohoto přípravku se voda neudrží na skle a steče bez zanechání stop (kapky) stejný efekt to bude mít na obkladačkách koupíte v prodejnách s autodíly oddělení autokosmetika

doplněno 28.01.11 13:41:

ptejte se po tekutých stěračích ceny se pohybují od 60-250kč

hodnocení

No já to taky nechápu, ale vím, že existují přípravky, co nemají přijít na glazuru, sklo atd.

Vždy čtu, naco to je...

jabraka*

Něco na tom je,Zuhude.Některé typy smaltů se rozpouštějí v kyselinách,sklo zase nemá rádo zásady.Emaily na porcelánu ale jsou velice odolné.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]