Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění Chemoprenu

Od: jarmek* odpovědí: 11 změna:

dobry den, chci se zeptat, potřebuji velké množství chemoprenu a potřebuju vědět jestli, když ho zředím vodou(kvůli ceně) např. 10:1 jestli nebude ztrácet své účinky. děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

3x

vodou*zed*

jedine orig. pripravkem, ktery doporucuje vyrobce, vysledek, ale muze byt nejisty

napr. www.chemopren.cz//...

Stando, OK,

vodou určitě ne!

ar*
hodnocení

3x

Na ředění Chemoprenu je nejlepší Toluen. Stále se ještě nechá koupit. Jde to ředit i nitrem, ale déle trvá než se naředí (je ptřeba delšího míchání)

svatá pravda jedině toulen. Ještě se prodává?

standam*

jj, prodava, staci zadat v seznamu - zbozi

jirbar*

Alkaprén, Alkafen, Chemoprén nejspíš pořád jedno a to samé, jen jiná obchodní značka. Ano ředili jsme ho toluenem. Ovšem v nějakém návodu jsem měl ředidlo 6005 nikoliv 6006 ani 600X tedy nitroředidlo.

No a s tím 6005 to skutečně déle trvalo, zvláště když jsem ředil takový co se již táhnul jako kšandy.

jabraka*
hodnocení

0x

Lepidla Thomsit-Patex jsou kontaktní lepidla jak rozpouštědlová,tak i disperzní,ředitelná vodou.Thomsit dodává i speciální ředidlo.

pattex.cz/...

JABRAKA

hospodin*
hodnocení

0x

Chemopren spolehlivě naředíte buďto toluenem nebo technickým benzínem. :)

Pokud ho ale naředíte 10:1 (10benzínu : 1chemoprenu) budete mít špinavej, nepoužitelnej benzín. Obvykle se ředí, až když se táhne a nejde s ním dobře pracovat.

jarmek*
hodnocení

nene opačně:-D 1:10 tak sem to myslel (10chemopren:1 techn.benzin)

magdon*
hodnocení

0x

Když ho naředíte vodou, pravděpodobně už žádný ůčinek mít nebude*smich*. Správně se ředí toluenem, ale před pár lety někdo chytrý rozhodl, že se toluen kvůli feťákům bude prodávat jen na předpis (např. lakýrnický živnosťák)*bzum* a toluen zmizel z trhu. Nedávno jsem ho ale někde v prodeji zase viděl*palec*. Lze to ředit i jinými syntetickými ředidly, ale není to ono*nevi*. Určitě ne vodou.

Pravda pravdouci, onehdy jsem potreboval take trosku toulenu a prodavac se u toho desne kroutil, ze pokud nemam zivnostak na obor cinnosti ve kterem se toulen pouziva...No nakonec jsem ho ukecal ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]