Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám pár věcí. Slyšel někdo z vás o plastových oknech Decco Extrudion? Dostal jsem nabídku na celkem slušnou cenu, nabízí plastový rámeček, dvojsklo, celoobvodové kování roto. A dále by mě zajímalo, jestli někdo nemáte zkušenosti s firmou LD Stav?
Díky všem
Tomáš
Při dnešních cenových rozdílech dvoj a trojskel bych volil variantu trojskla, ale jak psal pan Cukrář, důležité je sklo, resp. ukazatel Ug a dále pak ukazatel Uw, což je celkový součinitel prostupun tepla okna i skla, tj. celé sestavy (k čemu vám bude super sklo, když rám bude na ...). Zajímejte se i o hloubku zasklení v okně, o šířku vzduchové mezery mezi skly (většinou platí, že čím více, tím lépe), dále by vás mělo zajímat počet těsnění mezi křídlem a rámem - standardem se stávají 3 těsnění, zajímavé je se zeptat na příplatek montáže dle normy (parotěsná páska z interiéru a difuzní z exteriéru) a hlavně si zvolte nějaký standrd a obejděte min. 10 firem okolo - poté vyberte tu nejlepší (neplatí, že tu nejlevnější) a usmlouvejte cenu ještě lépe Také počítejte s tím, že někde vám ani trojsklo nenabídnou, protože hmotnostně zatěžuje rám okna i křídla - od těhle firem pryč, protože by vám okna nedělala radost ani s dvojsklem - mám na mysli deformace rámu.
Držím palce.
Všem pánům děkuji za odpovědi. Koeficient u skla píšou 1.0. Všichni ostatní většinou nabízí 1.1 u dvojskel. Já se přiznám, že je to do 20 let starého paneláku a nejsem asi tak bohatý na trojskla. Myslím si ale, a kdyžtak mě opravte prosím, že i s dvojskly poznám rozdíl, oproti stávajícím oknům, ne? Teď se nám normálně hýbe záclona při zavřeném okně... Jsem naprostá laik, proto se ptám a jsem vděčný za každou informaci takže děkuji...
thomaso, Ug 1,0 je pro nové okno málo. Že nejste bohatý na trojskla? ale, ale...
již mnohokrát vyzkoušeno, dobrým vyjednávání budete mít klidně trojskla levnější jak dvojskla...
Klidně se může stát, že budete mít nová okna a budete dávat dotaz,... co s tím, že se mi potí okna...
Je to jen a jen na Vás.
Na co vám bude prostup tepla U-1,0 a menší,když prostup přes rám a kolem něj je 1,3-U a větší.Nemyslíte,že je to jen kapitální deptání zákazníků?Už jsem pár oken vyrobil,namontoval,zasklil atd.Ale větší pi...ovinu,jak toto jsem ještě neslyšel.Jo,prostup tepla mezi rámem a sklem se dá po vhodné úpravě zmenšit už při výrobě,ale ani teplý rámeček nic nezmůže,pokud ta okna konstruuje njějaký tro...tl.Zamyslete se někteří,co tady píšete za bludy.Okna zmíněné firmy určitě prošly zkouškou státní zkušebny,proto jsou stejně dobrá a možná i lepší,než od jiných firem.Já osobně je tazateli doporučuji ikdyž jsem o firmě ani neslyšel.Ta firma je někde z Plzenska já z Jižní Moravy.Ty trojskla,co Milane všude doporučujete.Jakou mají výhodu než dvojskla?Jen jednu a stejně vám ji vyvrátím.Krom toho,že prostup tepla se nedá změřit nějakým teplometrem,je pro laika sotva dostačující.Musel by jste namontovat aspoň 1000.oken vedle sebe aby jste poznal nějakou úsporu s trojsklem.Navíc jsou tak těžká,že namáhají panty a rámy oken svou váhou.A vy stejně nic neušetříte.
arakaine, vy jste se nějak rozhohnil...
"Už jsem pár oken vyrobil,namontoval,zasklil atd" no a co má být?
"prostup přes rám a kolem něj je 1,3-U" ýže jsou ale i lepší rámy, úroto se hodnotí hlavně Uw okna...a pka i zateplení rámu...
"Navíc jsou tak těžká" jen o 10 kg na metr čtverečný.
stále přemýšlím, že jste to nepsal vy, ale někdo jiný...
je tepelně lepší trojsklo jak dvojsklo?
doplněno 01.02.11 14:57:thomaso, jsem rovněž z obchodu.
Nejde oddělit sklo od rámu,, vynikající sklo žádný výrobce nenamontuje do špatného rámu.
No tak pánové, nehádejte se. Stejně se v tom většina lidí nevyzná. Někdo píše, že záleží na rámu, někdo že na skle... Čert aby se v tom vyznal. Já, jakožto koncový zákazník mám jen největší zájem na tom, abych něco málo ušetřil, abych neměl okna, kolem kterých za 30 let od postavení paneláku fouká a hlavně, abych měl jakous takous jistotu, že okna mi firma namontuje alespoň v rámci možností dobře a vydrží. Tak se nehádejte, jste jak malý kluci Každopádně vám znovu děkuji, něco si z vašich rad vezmu. Pro pana Cukráře mám jen jednu věc, kterou určitě nemohl vědět
Sám pracuji v obchodě a abych se přiznal, mám nějakého přesvědčování zákazníků dost. A abych se ještě dohadoval o ceně či o použitých sklech, na to opravdu nemám čas a ani chuť. Vzhledem k tomu, že mi firma nabízí na okna záruku deset let, myslím si, že to o něčem svědčí i když jejich nabídka byla téměř nejlevnější ze všech.
Ještě jednou vám všem děkuji a kdyby něco, pište
Díky
Jára
Já jsem tím chtěl říct,že když kupuju okna,tak si koupím okno celé.Ne po částech.Ledničku taky koupíte celou.Nebo je to taky na díly?Blbost.Pokud mám okno koupit,tak chci znát parametry okna a nějaké jeho části lepší nebo horší-v tom se ani prase nevyzná.To si můžem dovolit při koupi auta,že si vyberem třeba lepší motor.Samozřejmě za příplatek.Výrobce oken vám nakecá cokoliv,jen aby jste si koupil zrovna toto konkrétní.Naslibují vám lepší trojsklo za cenu dvojskla,k tomu žaluzie zdarma,demontáž a likvidaci taky.Každý se předbíhá v tom aby zrovna tuto zakázku dostal.Nakonec to platí jen koncový zákazník.Přece vám nikdo zadara nic nedá.Když bude koncový zákazník šikovný,vybere si konkrétní firmu s cenou vyšší,než ostatní a nechá si uměle tu cenu srazit na cenu nejlevnější nabídky.Ten obchodník mu slevu rád dá,protože rozdíl,který zákazník ušetří,je jen uměle navýšený.
Doufám,že to,co jsem teď napsal,pochopí i méně zdatní.
Jo psal jsem to já Arakain osobně.10.kg na m2 je opravdu hodně,co se rámu okna týče.
...a by jste se Milane divil,že velmi dobré sklo namontují do velmi špatně navrženého a samozřejmě vyrobeného rámu.Před nějakou dobou jsem posuzoval reklamace u zákazníků v jejich prospěch i přes to,že jsem poškodil svého zaměstnavatele.Kazil nám to jen jeden kolega z obchodního a konstrukčního oddělení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.