Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaká nedestruktivní metoda jak najít trámy ve stropě? Zespoda je rákos.strop, nahoře taky nepřístupné. Klasický ultrazvuk to neumožňuje, RTG do baráku tahat nechci.
termokamera dole pořádně zatopíte nahoře vyvětráte a ono se to pěkně ukáže
mněří se ze studené místnosti do teplé
doplněno 27.01.11 20:09:tak vytopit horní místnost a spodní vyvětrat teď v zimně je to ideální čím větší rozdíl teplot tím lepší zobrazení
doplněno 27.01.11 20:15:asi máte nad místností hned půdu ta by se špatně vytápěla,a co vzít vrtačku a tenký vrták a dírku cca po 4 cm vedle sebe tam kde projedete nic a tam kde to pude ztuha až dokonce je trám ale to už je malá destrukce
to mně taky napadlo, jenže. já to potřebuji kvůli snížení stropů, takže je nutné vyznačit si trámy zespodu, t.z. ve vytápěné místnosti
jinak receno chces udelat konstrukci pro SDK a chces mit jistotu aby zaves byl navrtany primo do tramu
pokud ano nevidim zadny problem navrtani stropu do doby nez naleznes tram, pak to pujde cca 80-100cm od sebe
jen upozornim, tram muze(bude) popraskany a klidne se muzes trefit vrutem do doury v tramu nebo jen na kraj praskliny, pak to nebude dobre drzet
pokud jsem se trefil, resil bych to jinak
bude tam urcite mezera, i kdyz ... mozna skvara, no budem brat ze je tam mezera max. nejaky ten borcus co propadl pres zaklop.
zjisti si kde jsou tramy a v miste kde bude zaves vyrizni 1-2 prkna (pilka zlodejka) to udelas napric nosnych tramu po cele delce
pokud mas mistnost 4X4m budou to cca 4 otvory a na bok tramu prisroubujes drat na ktery das zaves a na zaves CD
roztec zavesu 90x100cm na takto udelany nosny rost das po 50cm dalsi CD, spojis krizovou spojkou a mas montazni rost kam pridelas SDK.
Takto si muzes urcit snizeni dle potreby.
Muzes udelat jednourovnovy rost tj. 1xCD, ale pak by bylo potreba udelat otvory po 50cm a pouzit krokvovy zaves, primy zaves ti nebude asi stacit na zakryti tech kulatych rohu, ktere zufani valcovali flasou od piva
zde misto beton stropu budou tramy
proč to potřebujete?
na rošt SDK? jak píše Standa?
doplněno 27.01.11 21:06:samonosný strop SDK D 131
doplněno 27.01.11 21:42:Staníku je to paráda, pravda je, že to moc často lidí nezná, a občas v práci kraluji s touto metodou. (vždyť víte jak experimentuji...)
Nevím,proč hledat trrámy,zespoda je strop zakrytý prkny(podbíječky)Zcela určitě by stačilo,připevnit profily na ně.Rozteče tě nemusí zajímat.
JABRAKA
ano hrebiky a nekde ani ten hrebik, navic prkno muze byt nahnile nefalcovane a jak jsem psal trefis se tesne vedle praskliny v tramu
kdyz jsem ho sundaval vydel jsem tu hruzu a byl jsem rad, ze jsem objetoval sobotu na sundani a dal na tramy do mista, ktere jsem videl.
Davat neco nekam kam nevidim je hloupost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.