Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sopouch nad krbem z čeho se staví?

Od: lorina* odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo prosím z čeho se staví sopouch nad krbem?

Mám na mysli,kdyý krbovou vložku obestavím zakoupenou krbovou obestavbou ,tak ten laicky komín či čepice schovávající rouru.Děkuji L.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jsou to specialní desky odolávájící teplotě ,,SILICA,,

doplněno 27.01.11 16:55:

OPRAVA JETO ,, SILCA,,

doplněno 27.01.11 17:01:

O MATERIÁLU SI MŮŽETE POČÍST TŘEBA NA www.kamnakrby.cz

jabraka*
hodnocení

0x

Obestavba krbové vložky má za účel akumulační schopnost obestavby.Je nutno ale dodržet i rekuperační schopnost,tedy proudění vzduchu okolo.Musí přitom zůstat okolo vložky mezera,a do prostoru dostatečný vstup okolního studeného vzduchu a nahoře vývod horkého vzduchu.Obezdění lze provést keramickou obezdívkou,nebo i ozdobnými kachlemi.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Mám to protipředpisově sádrokartonem na profilech CD. Funguje to několik let, vytápí to barák a přes léto dělám kontrolu tak, že celý lehký sopous ve dvou osobách sundám a mám přístup do celého okolí krbové vložky. Původně jsem to pokládal za dočasné řešení, ane víte, jak to s tou dočasností bývá.

Ac protipredpisove tak genialni.:) Na predpisovem provedeni me stve to, ze jakakoli zavada uvnitr znamena nutnost znicit nebo aspon ponicit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]