Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat Polska plastova okna

Od: jarda* odpovědí: 11 změna:

V našem domě se montují nová platová okna a hliníkové dveře, práci provádí firma Vokno. Všechny firmy, ze kterých se vybíralo byly cenou kolem 800.000, firma Vokno byla o 250.000 levnejší. Mám pocit, že dodávají a montují okna dovežená z Polska. Lze nějak poznat kde byly okna a a hliníkové dveře vyrobeny?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Snad na každém okně co jsem viděl, jsou na jeho profilu vyražená či natisknutá čísla šarže. To už by mělo být dané tím, kdo daný profil vyrobil...až budete znát výrobce daného profilu, mohl by Vám říct komu danou sérii dodával.

Také jste mohli chtít po dodavateli vidět jeho výrobní linku..., některé firmy Vám ji ukážou, jiné ne.

buss
hodnocení

0x

A to jste si neřekli, co chcete, oni vám neřekli, čí to je? Jak jste zadávali práci, podmínky? Tak si řekněte o atest oken.

arakain77*
hodnocení

0x

Tato firma vyrábí z profilu Gealan.To není to pravé.S tímto profilem mám jen ty horší zkušenosti.Zřejmě té ceně odpovídá i kvalita.Ale abych mohl soudit firmu,musel bych to okno vidět a mít možnost udělat PITVU.

hodnocení

0x

jedině že vám ukážou fakturu od koho koupily ,podívejte se coje za potisk na oknech to jsou ty ochrané folie které se po montáži strhnou,já jsem pořídil okna také z polska profil je 80mm s napisem ALUPLAST profil je německý vozí ho do Polska tam to svaří,spíš bych se pídil po značce kování já jsem byl lakomej tak mi tam dali kování GU a nejsem sním spokojen mněl jsem si připlatit nabízeli i jiné.Hliníkové profily jsou většinou stejně kvalitní více jde spíš o systém kování

honzazbrna
hodnocení

0x

Vzpomněl jsem si na "legrační" příhodu z podzimu. Potřeboval jsem doma jedno netypické malé okno, spíš světlík cca 40x130 cm. Požádal jsem tchána, který ví, kde to koupit, protože já jsem to nikdy neřešil. Po cca 4 týdnech jsem ho měl doma. To ale není podstatné.

Okno mělo dole vloženou takovou tu nasouvací plastovou lištu, co je pod oknem. Okno bylo polepeno fólií Rehau. Na horní i na obou bočních vnitřních stranách profilu byly seškrábané samolepicí štítky, kde informace o zakázce apod. Když jsem oddělal spodní nasouvací lištu byla tam schovaná "zapomenutá" samolepka. V polštině...

To jen tak pro ilustraci, jak se výrobci oken "nestydí" prezentovat původ. Přijde to mi to, jako kdybych si koupil sejra a na krabičce byla země původu začerněná.

stirecek*
hodnocení

0x

Já nevím, ale 30% úspora je dobrá, ne? Co se vám nelíbí na těch oknech, přece co jste si vybrali, to máte?

jarda*
hodnocení

Okna vybírada paní správcová společně s kamarádkou, jsou z profilu Gealan. Hlavně mě na tom zaráží až podezřele nízká cena. 3 firmy byly v rozmezí 20.000 a firma kterou vybrala paní správcová byla o 250.000 levnější než ostatní 3 firmy.

zmíněný profil není špatný jaké máte kování?

Okna z profilu Gealan 8000IQ a dveře máme v celém rodinném domku zatím jen 3/4 roku...nicméně zásadní vady jsem zatím nenašel, snad s vyjímkou nutnosti vyměnit u jednoho okna těsnění...a nutnosti seřízení křídla u jednoho okna které si trochu "sedlo". V podstatě vše co se týkalo nějaké "reklamace" či nedodělků byla záležitost montáže a lidí co jí prováděli..nikoliv samotného profilu.

stirecek*

Tak to máte rozumnou paní správcovou, ve vládě by vybrali nejdražší firmu a pak by se ještě podělili o zisk. Aspoň máte jistotu, že si paní správcová nic neulila. Taky jsem vybíral okna a z 18 firem jsem nakonec našel dvě o 30% levnější a vyhrála ta, která mi ještě dala slevu a zakulacený profil. Takže mám rehau70, skla jsou anglické 1,0 s pokovením, kování Roto a věděl jsem, že se budou montovat v Polsku a když je dovezli, Polské nálepky byly všude.

rv*
hodnocení

0x

Zdá-li se Vám podezřelá nízká cena, měli jste dodavateli sdělit, ať jí zvedne na úroveň ostatních.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]