Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
potřebuji vybrat pokojový termostat pro plynový kotel a celkem mi vychází HONEYWELL CM 907. Náš kotel má jedinou podmínku a to regulátor s beznapěťovým výstupem. Byl by někdo tak hodný a mrknul se do návodu marinfo.cz/... (1MB), zda to splňuje?
Nejsem elektrikář, ale myslím, že s návod popisuje max zatížení, ale žádný proud tam nepouští (taky není z čeho, kromě 2xAA baterií), ale rád bych byl v klidu
Pokud máte někdo jiný tip, tak sem s ním. Ještě jsem uvažoval o BPT 37 české výroby, ale stojí 2x tolik (tj cca 4tis) a myslím, že nic zásadního navíc neumí.
Díky
Klasické Rego s kolečkem je možná beznapěťové. Ačkoliv! Tak mě napadlo, co to znamená "beznapěťový výstup"? Každý termostat je de facto vypínač, ať už je programovatelný, či nikoli, a nic víc. Což znamená, že do termostatu nějaké napětí musí být přivedeno, aby to potom zaplo ten kotlík. Takže co to je "beznapěťový"?
A tím BPT stejně nějaký vypínač ovládáš - pokud jsem na to kouknul, je to nějaká vysílačka s přijímačem někde poblíž kotle; proto dvakrát vyšší cena...
V podstatě máš jedno, co tam dáš, Honeywelly patří k těm dražším, ale nezdá se mi, že by byly výrazně spolehlivější, než týdenní programátory typu EURO 2000. Všichni vyrábějí v Číně, nebo z čínských součástek...
jj, napětí je určitě přivedeno, jinak by těžko obvod poznal sepnutí jde o to, aby tam nebylo cizí napětí tj. jiné než od kotle, který si tak hlídá zapnuto/vypnuto.
Honeywell je teď v akci, takže vyjde o 40% levněji a manželka oceňuje modré podsvícení - neříkej nic!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.