Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na Vánoce jsme si udělali radost a začali jsme renovovat kuchyň (koupě nových spotřebičů). Máme starší linku, která se bude tapetovat a měnit úchytky. Také se bude měnit lino (lino nebo můžeme dát i parkety?). Každopádně je tu jeden problém - kachličky. Jsou za linkou a pak ještě kousek naproti (tam je jen stůl a vedle lednice). Ty kachličky jsou opravdu ošklivé (ne zničené, jen nevkusné a vůbec se tam nehodí). Jsou zelené a 3D (jsou tam "vytlačené"malé lístky). Bohužel bourat se nám už nechce (minule se dělal nový rozvod vody a na podobné starosti a prach všude už nemá nikdo sílu), ale ty kachle tam opravdu nemohou zůstat. Chci se zeptat, jestli by šly nějak "zamaskovat"nebo renovovat bez bourání. Mohla by se na ně nalepit třeba fólie (jako toto: folie-tapety.cz/...) nebo se s nimi dá udělat něco jiného? Slyšela jsem, že je dobrá ubrousková metoda, ale jak jsem říkala - jsou to 3D kachličky, takže by tam byly prohlubně.
Prosím, poraďte, děkuji.
doplněno 25.01.11 12:16: Děkuji moc za všechny odpovědi. Bohužel jsem až po odkliknutí tří zjistila, že se může hlasovat jen 3x. Ráda bych dala bodík všem, pomohli jste mi .
Za linku si můžete dát obyč dřevotřísku cca 6mm potaženou laminem, dělá se to přímo za linky. Výběr odstínu záleží na vás, klidně ten samý, jaký budou mít dvířka a aby nevlhla, dáte tam takovou lištu klidně v tom samém odstínu. Pak budete mít linku jako od firmy. Druhá možnost je na stávající kachle nalepit jiné nové, dnes už je to běžná věc.
ano delaji se tapety s ruzbym vzorem ale musite mit podklad rovny a ne to co jsem psal je ze vam to z moznosti udela nejmensi rantl nez co tady nekteri pisi bude se vam na tom dost cytat prach jinak a tapetu mezi linku bych vam moc nedoporucoval kdyz tam mate sporak to je aby vam to chytlo od horaku a vyhorel ste pokud date sterku a do ty perlinku tak nam to nabyde malo ale s deskou to bude skoro dvakrat tolik to bude osklivi tedy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.