Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké matrace - pružinové, pěnové?

Od: jodaps* odpovědí: 4 změna:
Potřebujeme koupit novou postel, resp. nové matrace (samotná postel stojí pakatel).
Po zběžném průzkumu trhu jsem se zhrozil, co chtějí různá hogo-fogo"spánková studia"za různé pěnové matrace kosmické technologie. Asi nejlacinější jsou pružinové matrace, avšak v ně nemám důvěru - jakou dnes mají kvalitu a výdrž?
Bezvýsledně jsem hledal nějaké čtverce z molitanu nebo pěny v potahu, kdy 3 kusy = matrace 90x200cm. Poradíte? Inspirujete? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
hodnocení

1x
Pružinové matrace velmi brzy "bolí" (pružiny tlačí do zad) a nekvalitní pěnové rovněž. Záleží na hmotnosti spáče, únosnosti matrace, provedení. Prostě zbytečně nešetřete a zaplaťte si kvalitu - v posteli trávíte třetinu života.
Molitany jen když máte maximálně třicet kilo živé váhy.

hodnocení

1x
Mám osobní zkušenost s "molitanem" i pružinou. Dnes už bych do pružinové matrace nešel. špatně se s manipuluje, je těžká a pružiny na okrajích jsou značně náchylné na deformaci.

hodnocení

1x
Doporučuji si připlatit za kvalitu. Technologii a provedení je nejlepší vyzkoušet osobně v prodejně - lehněte si a uvidíte. Samotný molitan nebrat ani jako nouzovku.
Dále bych uvážil - pokud máte letitou postel - i výměnu roštů. Ty se také podílí velkou měrou na kvalitě spánku.

jodaps*
hodnocení

Dnes jse jsem v mých záložkách našel odkazy, co mám z loňska :
nabytek-homemarket.cz/...
kopeko.cz/...
Zde se však pochopitelně prezentují jen přednosti té které technologie, logicky tu nebude - naše pérové jsou sice vzdušné ale tlačí stejně jak před 10ti lety...
Takže díky za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]