Nejste přihlášen/a.
Chci si pořídit svářečku plastových trubek a našel jsem dva typy:
nebo
tak a teď nevím kterou. Máte nějaké praktické rady, +- vlastnosti atd? Cenu neřeším, nůžky případně dokoupím, a použití pro RD a dílnu, rozvod vody, stlač. vzduchu, případně dusíku. Zajímá mě spíš užitná hodnota a manipulace ve stísněném prostoru.
Dík za názory.
mám tu první.od pohledu nevypadá důvěryhodně (nůžky nevydržely skoro nic). nicméně zvládl jsem s ní v pohodě kompletní rekonstrukci koupelny a kuchyně doma. na zahradě jsem taky dělal kompletní rozvody vody a vše o.k. letos bude dělat venkovní rozvod vody. za tu cenu bych se toho nebál. já za ní dával o něco víc - cca 3 roky zpátky.
Mám podobnou jako je ten Extol na druhém odkazu, jen ty nástavce nejsou dělené, ale mají aretaci radiálně umístěným šroubem. Naprosto bezproblémové nářadí, výhodu vidím i v tom, že se na ten trn dají nasadit i dva nástavce pro případ, že se dělá s trubkami dvou průměrů. Ale obecně vzato, není to žádné složité nářadí, jde jen o to, aby to hřálo a neloupal se teflon z nástavců.
Určitě Extol, mám taky takovou ale jiné značky a naprosto super, je úzká, jsou na ni zároveň dvě kopyta, kopyto se dá pootočit ve stísněných prostorech, dá se držet nohou, pověsit na hřebík, ještě se mi nestalo, že bych něco někde nesvařil, stojánek je velmi praktický a můžete s ní vařit i na koberci )
Bohužel, všechny vámi zmiňované svářečky jsou skoro nepoužitelné šmejdy.Prvořadě se velmi brzo přepálí spirála a svářečka přestane hřát, ale hlavní vadou jsou levné nástavce, které o dobrém poteflonování ani neslyšely.Čili po pár použitích se na ně nataví plast a nejdou vyčistit-budete to rýpat vším možným a podřete povrch. Pokud chcete dobrou svářečku pro domácí použití, pouze DYTRON a nástavce od téhož výrobce. Jsou to české výrobky, stačí menší příkon a funguje perfektně a cokoli je opravitelné.Potěší třeba specielní přívodní kabel, který nejde svářečkou protavit. Obě vámi zmiňované svářečky jsem osobnš měl, čili opravdu vím o čem mluvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.