Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím, zda mě někdo dokážete poradit, ale moje maminka vlastní nemovitost a má od PFondu pronajaté okolní pozemky okolo této nemovitosti. Zažádala si o odkoupení a bylo jí řečeno, že to proberou s právníkem a dají ji vědět. Poslali jí dopis, že její žádosti vyhoví a ať se dostaví na PF, ale musí doložit doklad, že nemá dluh na finančáku ani na sociálním pojištění /je podnikatelka/ a to trochu nechápeme, co s tím má toto společného? Důležité přeci je, že na pozemek má nárok a to, že než půjde podepsat smlouvu, tak musí za pozemek zaplatit, to vše chápu ale tohle! Co by tedy chtěli po osobě, která nepodniká a je zaměstnaná. pokud máte někdo s tímto přístupem zkušenosti, dejte prosím vědět. A ještě podotýkám, že na sociálce na ní koukali, jak když je ufo, když jim řekla, co chce, Děkuji za odpovědi
dobře, ale proč jim tedy stačí u FO potvrzení, že pokud máte dluh, tak platíte podle splátk. kalendáře a u sociálky musíte mít vše zaplacené. To pokud tam, má člověk dluh, tak má prostě smůlu a prodají pozemek úplně někomu jinému? Mě to prostě přijde postavené na hlavu
co je FO? Jinak ze sociálky vám také stačí předložit spl. kalendář ,ale řekl bych , že sociálka žádnej nedává . Mně zase přijde divný, kupovat pozek a někde dlužit ( tím nechci říc ,že dlužíte ) .Když někde dlužím , tak přece nemám peníze , abych si něco koupil .Když peníze mám zaplatím dluh .
doplněno 21.11.12 12:40: jo vy myslíte FÚ
FO je finanční úřad, dluh se zaplatil přes exekutora od sociálky, a když na to mamka poukázala na sociálce, tak jí řekli, že to je možný, ale, že to zjistí až z vyúčtování příští rok, takže celý dluh musí zaplatit znovu a příští rok bude mít přeplatek, což tedy nechápu, že když něco platím, tak by to měli mít v počítači hned a nebo to zjistit a né čekat, na vyúčtování. Takže dluh mít nemá, ale má smůlu a co se týká pozemku, tak ročně za něj platí cca1000,- a nabídli jí ho k prodeji za 7000,- tak na to spěchá, aby jí ho někdo nevyfoukl, protože vedlejší pozemky vlastní někdo jiný a tady to je takový složitější
Mně připadá, že normální už je dlužit kde se podíváte a neplatit nic. Bohužel. Sám mám také takovou zkušenost (nedlužím já, dluží mně).
jenže my máme všechno zaplacený,ale máme smůlu, nejhorší je, že příští rok už třeba možnost koupě pozemku nebude a nebo bude vyšší a proděláme jenom my
nechápu v čem máte smůlu , zajdu na sociálku , zjistím ,jestli něco nedlužím , oni mi to řeknou hned , na pokladně případný dluh zaplatím a oni mi daj obratem bezdlužnost a pak hurá koupit pozemek . Když se chce tak jde všechno . To vše se dá za jeden den zařídit , jestli tam teda nebudete muset zaplatit třeba půl mega
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.